Haberler

İlk Kez Bir Türk Firmasına ABD'ye İlaç İhraç Edecek

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (Fda), Mustafa Nevzat İlaç Sanayi Tesislerindeki İlaç Üretiminin ABD'deki Üretim Standartlarını Karşıladığına Onayladı. Fda Onayıyla Birlikte, Mustafa Nevzat, ABD Pazarına İlaç İhraç Etmeye Hak Kazanan İlk Türk Firması Oldu.

Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu (FDA), Mustafa Nevzat İlaç Sanayi tesislerindeki ilaç üretiminin ABD'deki üretim standartlarını karşıladığına onayladı. FDA onayıyla birlikte, Mustafa Nevzat, ABD pazarına ilaç ihraç etmeye hak kazanan ilk Türk firması oldu. Mustafa Nevzat, 2012 yılına kadar ABD'ye 300 milyon dolarlık ilaç ihraç etmeyi planlıyor.

Mustafa Nevzat'ın ABD'ye ilaç ihraç etme hakkı kazanmasına ilişkin basın toplantısı, bugün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Mustafa Nevzat İlaç Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Sezen, FDA onayının sadece Mustafa Nevzat için değil, Türk ilaç sektörü için de önemli bir adım olduğunu vurguladı. FDA onayıyla birlikte dünyanın en büyük ilaç pazarı olan ABD pazarına girme olanağına kavuştuklarını belirten Sezen, "Mustafa Nevzat'ın başarısı sektörümüzün küresel düzeyde neler başarabileceğinin bir kanıtıdır" dedi.

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi Genel Müdürü Levent Selamoğlu da, FDA onayının kendilerine ABD pazarında önemli bir avantaj sağlayacağını vurgulayarak, "Halen ABD'de onay bekleyen 27 ruhsatlandırma dosyamız var. ABD pazarında ciddi hedeflerimiz bulunuyor. 2012 yılında ABD'ye 300 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title