Haberler

İhh'dan Reyhanlı'daki Suriyelilere Yardım

İHH Antalya Şubesi, Reyhanlı'daki Suriyelilere bir tır gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet gönderdi İHH Antalya Şubesi Başkanı Yıldırım: "Bizim Müslümanlara yardım etmekten başka amacımız yok, sadece insani yardım götüren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bunun da karşılığı ne olursa olsun yardımlara devam edeceğiz" "Buradan savcılara çağrıda bulunuyorum.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Antalya Şubesi, Reyhanlı'daki Suriyelilere bir tır gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet gönderdi.

Hacı Yusuf Öztürk Camisi'nde toplanan İHH gönüllüleri, toplanan eşyaları birlikte tıra yükledi. Yükleme işleminin ardından tır, dualarla yola çıktı.

İHH Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşananların savaş değil adeta katliam olduğunu söyledi. İHH'nın Bosna Hersek savaşıyla ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, dünya coğrafyasındaki mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yıldırım, İHH Antalya Şubesi olarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Suriyelilere gıda, battaniye, ayakkabı ve kıyafet yardımı gönderdiklerini, ileriki günlerde iki tır daha göndereceklerini bildirdi.

İHH tırlarıyla ilgili iddialardan son derece rahatsız olduklarını dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

Bizim Müslümanlara yardım etmekten başka amacımız yok, sadece insani yardım götüren bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bunun da karşılığı ne olursa olsun yardımlara devam edeceğiz. Tırlarımız, İHH bürolarımız, evlerimiz basılsa da bilgisayarlarımıza el koysalar da biz Suriye'nin, Gazze'nin, Irak'ın yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan savcılara çağrıda bulunuyorum. İstediğiniz zaman tırlarımızı, evlerimizi arayabilirsiniz ama bulacak olduğunuz tek şey, merhamettir. Suriye'nin derdiyle dertlenen kumbaralar, yardım makbuzları bulacaksınız."

Yıldırım, bugün Suriye'de yaşananların Türkiye'nin başına gelmesi halinde insanların Irak ya da Suriye'den başka göç edecekleri yer olmadığının da altını çizdi. - Antalya

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Yıldırım Reyhanlı Antalya Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title