Haberler

İett, Atatürk Havalimanı'ndan 20 Noktaya Sefer Koydu

Atatürk Havalimanı Taksicileri ile Havaş Arasında Yaşanan Yolcu Taşıma Savaşını İett Kazandı. İstanbul'da Atatürk Havaalanı'ndan Şehir İçine Toplu Taşımacılık Artık İett'nin Kontrolüne Geçti.

Atatürk Havalimanı taksicileri ile Havaş arasında yaşanan yolcu taşıma savaşını İETT kazandı. İstanbul'da Atatürk Havaalanı'ndan şehir içine toplu taşımacılık artık İETT'nin kontrolüne geçti.

Havaalanından şehir içine taşımacılık yapan ve 12 hata sahip olan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş.'nin (Havaş) hat sayısını bire indiren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), bu hakkı İETT'ye verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma şirketi İETT, 20'ye yakın noktaya çift bilet ve özel tasarım otobüsler ile taşımacılığa başladı. Aylık 60 milyon YTL taşımacılık pastasına sahip Atatürk Havalimanı'nda son bir yıldır taksiciler, Havaş ve İETT arasında yaşanan çekişmenin galibi İETT oldu.

Özelleşen ve sonrasında Ciner grubu tarafından yüzde 60 hissesi TAV'a satılan Havaş ile havalimanı taksicileri arasında yaşanan rekabet, Havaş'ın son bir yıldaki yatırımları ile tek taşıma noktasını 12'ye çıkarması nedeniyle başlamıştı. Cirolarını yarı yarıya kaybettiklerini iddia eden havalimanı taksicileri konuyu yargıya taşırken, Havaş'ın yasaları çiğneyerek büyüdüğünü iddia etmişti. Havaş ve taksiciler arasında anlaşmazlık sürerken 2007 Nisan ayı itibariyle yeni bir rakip çıktı. İETT, 4 yıl aradan

sonra ilk kez havaalanından belirli noktalara seferler düzenlemeye başladı. Bu sırada UKOME de başvurarak Havaş'ın kaldırılmasını ve toplu taşımacılığın tamamen kendisi tarafından yapılmasını isteyen İETT'nin talebine geçen hafta yanıt geldi. Havaş'ı tamamen kaldırmayan UKOME, firmanın 12 olan hat sayısını azaltarak, sadece Havalimanı-Şişhane hattına izin verdi. İETT ise alınan kararla 1 Temmuz itibari ile Taksim, Yeşilköy, Bakırköy, Avcılar ve Aksaray, Kadıköy, Kozyatağı ve Göztepe ana hatlarında seferlere

başladı. UKOME Başkanı Rafet Bozdoğan imzalı kararda, şehir içinde kalan havalimanında İETT'nin etkin bir şekilde olması gerektiğini belirterek, "Havalimanında yolcu sayısı katlanarak arttı. Son yıllarda özel havayolu şirketlerinin de devreye girmesiyle oldukça uygun fiyatlara uçmak mümkün. Biz de İETT ile ucuza taşımacılığın mümkün olduğuna karar verdik" dedi.

Yaşanan bu olaylar üzerine Havaş yetkilileri seferlerinin devam ettiğini ifade ederek, "Yasal süreci başlattık. Yetkili mercilerle görüşüyoruz. Bakırköy ve Taksim seferlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

(TC-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title