Haberler

İçişleri Bakanı Soylu: "Afetlerde 2 yeni çalışma başlatıyoruz"

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Soylu: "Afetlerde 2 yeni çalışma başlatıyoruz" İçişleri ve Sağlık Bakanlığından ortak proje Afetlerde 4 ayrı sağlık durumunu ifade eden akıllı bileklik kullanılacak Düzce Depremi'nin 22.

İçişleri Bakanı Soylu: "Afetlerde 2 yeni çalışma başlatıyoruz"

İçişleri ve Sağlık Bakanlığından ortak proje

Afetlerde 4 ayrı sağlık durumunu ifade eden akıllı bileklik kullanılacak

DÜZCE - Düzce Depremi'nin 22. yıldönümü etkinliklerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sağlık bakanlığı ile ortak bir program yaptık. Sarı, kırmızı, yeşil ve siyah olmak üzere 4 ayrı renklerde tanımladığımız siyahı ölümü ifade eden tamamen bir yazılım ile tanımlanmış bir bileklik kullanacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin 22. yıldönümü etkinliklerine katıldı. Etkinliklerde konuşan Soylu, yıkıcı bir depremin zamanını bilmediklerini fakat depreme karşı tedbir alınabileceğinin altını çizdi. Bin 700'ü aşkın personelle tatbikat gerçekleştirdiklerini belirten Soylu, Sağlık Bakanlığı ile ortak bir projeye imza attıklarını dile getirdi. Proje kapsamında siyah, sarı, yeşil ve kırmızı olmak üzere 4 farklı renkte vatandaşların sağlık durumlarını takip edebilecek bir sistem ile hazırlanan bileklik yaptıklarını aktardı. Ayrıca proje kapsamında araçların doğru koordine edilmesi için yeni bir araç takip sistemi kurduklarını altını çizdi.

"44 ayrı senaryonun aynı anda işleyişini gördükten sonra gurur duyduk"

Düzce Depremi'nin 22. yıldönümü etkinliklerinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "99 depreminden sonraki 4 şiddetinden büyük depremlerde artış sayısı 2005 yılında 106'ya 2011 yılında 174'e 2020 yılında bu sayı 300'ü geçmiştir. 2021 yılı içerisinde 170'i geçen 4 büyüklüğünde depremler yaşadık. Konya'da geçen deprem oldu. Konya fay hattı üzerinde değil. Tehlikenin arttığını biliyoruz. Yıkıcı bir depremin vakti ve saatini bilmiyoruz. Tek alabileceğimiz şey tedbirdir. Bir yandan kentsel dönüşüme bir yandan AFAD başkanlığı kurulmuştur. Depremlerde yaşanan o aranılan koordinasyona dönülmüştür. Bir devlet olarak orada 99 depreminde karşı karşıya kaldığımız sonuçlar ile ilgili tüm dersler çıkarıldı ve tüm alınması gerekenler yapıldı. Bugün 6 ülke Tekirdağ'da tatbikat yaptık. Bin 700'ü aşkın personelin katıldığı bu tatbikat bizim açımızdan da kapasitelerin teyit edilmesi için çok önemliydi. Tam 44 ayrı senaryonun aynı anda işleyişini gördükten sonra gurur duyduğumu belirtmek isterim" dedi.

"Yazılım ile tanımlanmış bir bileklik kullanacağız"

Sağlık Bakanlığı ile ortak bir projeye imza attıklarını belirten Soylu, "Sağlık bakanlığı ile ortak bir program yaptık. Sarı, kırmızı, yeşil ve siyah olmak üzere 4 ayrı renklerde tanımladığımız siyahı ölümü ifade eden tamamen bir yazılım ile tanımlanmış bir bileklik kullanacağız. Bilekliği taktıktan sonra hafif yaralıysa sistemi takip edebileceğimiz bir sistem. 2'nci adım ise binlerce araç yardımlara geldi. Ortak olarak yönetilmesi gerektiğini gördük. Tüm araçların koordineli bir şekilde yönetilmesi için araç takip sistemi kurduk. Buda bizim için dijital çağın maksimize kullanılması önemliydi. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. El birliği ile çok önemli adımlar atmaktayız. 3'üncü yenilik ise yerel birliklerdir. Gerek yangınlarda gerek sel ve deprem afetlerinde eğitimli hiyerarşik birliklere ihtiyacımız vardı. İlk pilot çalışmayı Düzce'de gerçekleştirdik. Kıyafetleri, eğitimler ile araç ve gereçleri ile Türkiye'nin bundan sonraki çalışmalarında yerel birliklerin çok büyük etkisi olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Süleyman Soylu Tragger Düzce Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Filistin BM üyesi mi, BM'ye üye oldu mu? Ayşegül Ovalıoğlu kimdir? Ayşegül Ovalıoğlu hangi partiden, nereli, kaç yaşında? Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Muhsin Şentürk neden çekildi? 2 milyon TL'nin aylık faiz getirisi ne kadar? Halkbank, Akbank, Yapı Kredi, Garanti Bankası faiz getirisi! TAM ATM nedir, ücretsiz mi? TAM ATM'de hangi bankalar var, özel bankalar var mı? 12 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 12 Mayıs burç yorumları nedir? Cihan Çanak kimdir? Cihan Çanak kaç yaşında, mevkiisi ne, hangi takımda oynuyor? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 11 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 70. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Galatasaray kombineleri bitti mi? 2024-2025 sezonu kombine satışları devam ediyor mu? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 10 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2. eleme adayı kim oldu? 10 Mayıs Cuma Survivor potaya kim gitti?
Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title