Haberler

İçdaş'ın Çevreci Faaliyetleri Dünyaya Örnek Gösterildi

Birleşmiş Milletler tarafından Brezilya'da gerçekleştirilen "Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı"nda çevreci yaklaşımları nedeniyle Türk firmaları damga vurdu Birleşmiş Milletler tarafından Brezilya'da gerçekleştirilen "Rio+20"...

Birleşmiş Milletler tarafından Brezilya'da gerçekleştirilen "Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı"nda çevreci yaklaşımları nedeniyle Türk firmaları damga vurdu Birleşmiş Milletler tarafından Brezilya'da gerçekleştirilen "Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı"nda çevreci yaklaşımları nedeniyle Türk firmaları damga vurdu. Konferansa katılan İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi AŞ'nin sürdürülebilir kalkınma çalışmaları Kalkınma Bakanlığı tarafından tüm ülkelere ve firmalara örnek olarak gösterildi.

İÇDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre Brezilya'nın Rio de Jenerio kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler "Rio+20 Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı"nda Türk firmalar dikkat çekti. Kalkınma Bakanlığı'nın önderliğinde Türkiye'yi çevreci projeleriyle temsil eden Türk firmaları arasında yer alan İÇDAŞ, Çanakkale Biga'daki tesisinde uygulamaya koyduğu "Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi" ile de dünyaya örnek oldu.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (BM Global Compact) tarafından düzenlenen Kurumsal Sürdürülebilirlik Konferansı, "Tarım ve Beslenme", "Sürdürülebilir Büyümenin Ekonomik ve Finansal Yönleri", "Enerji ve İklim", "Sosyal Sorumluluk ve Büyüme", "Yerel Yönetimler ve Kentler", "Su ve Ekosistem" olmak üzere 6 başlık altında toplantılara sahne olurken, Türkiye'yi bu alanlarda İÇDAŞ'ın yanı sıra Ford Otosan, Coca Cola İçecek, Anadolu Efes, ve TÜSİAD temsil etti.

-BORA: "ENTEGRE TESİSLERDE DENİZDEN GÜNDE 24 BİN TON TATLI SU ELDE EDİLDİ"-

Kalkınma Bakanlığı tarafından tüm katılımcı ülkelere örnek olarak gösterilen İÇDAŞ'in "Sürdürülebilir Su Yönetimi Projesi"ni tanıtan kurumun çevre müdürü Barış Bora, bölgenin ekosistemi ve bioçeşitliliğinin korunması üzerine faaliyetlerini anlattı. Çevreye zarar vermemek için İÇDAŞ'ın Çanakkale Biga'daki Değirmencik entegre tesislerinde denizden günde 24 bin ton tatlı su elde ederek, bu suyla önce çeliğin soğutulduğunu, ardından enerji elde edildiğini, yine aynı suyun kanallar vasıtasıyla havuzlara aktarılarak burada levrek ve çupra yetiştirildiğini aktaran Bora, ağır sanayinin de doğaya zarar vermeden üretim yapılabileceğini gösterdi.

-ENGİN: "ÇEVRE VAZGEÇİLMEZ"-

Çevre ile ilgili duyarlılıklarını dile getiren İÇDAŞ Genel Müdürü Bülend Engin de sanayi üretimini ekmek, su gibi kutsal bildiklerinin altını çizerek, 5 yıl önce başladıkları ve aşamalı olarak hayata geçirdikleri sürdürülebilirlik faaliyetlerinin dünyada örnek gösterilmesinden gurur duyduklarını vurguladı. Engin, çevreye karşı duyarlılıklarının artarak devam edeceğinin de altını çizerek, "Doğadan aldığımızı doğaya vermeye çalışıyoruz" şeklinde ifade etti.

-İÇDAŞ, ÖDÜL KOLEKSİYONERİ-

İSO'nun her yıl açıkladığı 500 büyük sanayi kuruluşu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) açıkladığı en fazla ihracat yapan şirketleri arasında sürekli ilk 10 içerisinde bulunan İÇDAŞ, daha önce de "Rekabet Gücü' ödülünü alarak Türkiye'nin en rekabetçi firması olduğunu göstermişti. İÇDAŞ, geçtiğimiz yıllarda başta Avrupa Birliği Çevre Ödülleri Türkiye Programı büyük ödülü olmak üzere, İSO, Kocaeli Sanayi Odası Şahabettin Bilgisu ve Akdeniz Üniversitesi çevre ödüllerinin sahibi oldu. Bunların dışında Milli Prodüktivite Merkezi'nden verimlilik ödülleri de alan İÇDAŞ, yakaladığı kalite ile Biga'da üretim yapmasından dolayı dünya literatüründe "Big-A-Steel' adı ile anılmaya başladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Birleşmiş Milletler Türkiye İçdaş Ekonomi Haberler

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title