Haberler

Hükümet- Koç Savaşı Kızışıyor

Güncelleme:

Zafer Çağlayan'ın, Mustafa Koç'un "Yerli marka otomobil, ticari intihardır" sözüne tepkisi bitmiyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yerli otomobil konusunda yaptığı açıklama ile hükümetin tepkisini çeken Mustafa Koç'a, Sakarya'dan yüklendi. Bakan Çağlayan, "Ben Mustafa'ya al bunu sen yap demedim. Yapmayacaksan otur kenarda yapacakların önünü kesme. Gölge etme başka ihsan istemem" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde Richmond Otel'de düzenlenen '2023 Hedefi Yolunda Türkiye Markası Çalıştayı'na katıldı.

Bakan Çağlayan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Türkiye geleceğin starı olarak gösterilen, dünyanın parlayan bir yıldızı olarak gösterilen ilk 5 ülkeden birisi. Bu durum bizi daha fazla çalışmaya teşvik ediyor. Siz bakmayın bazı arkadaşlar zaman zaman kıbleyi şaşırabilirler. Yerli otomobil yapmak ticari intihardır diyebilirler. Ben böyle bir lafı şiddetle kınıyorum. Tekrar tekrar söylüyorum. Çünkü bu bana çok dokundu. 3 gündür bu konu üzerinde konuşuyorum, konuşmaya da devam edeceğim. Ta ki Mustafa açıklamasını düzeltene kadar. Bazı gazeteciler de 'ya siz özel sektöre nasıl baskı yaparsınız' diyor. 'Bu ne biçim bakan özel sektöre baskı mı yapılır' diyorlar. Arkadaş ben yaparım. Mustafa'ya al bunu sen yap demiyorum zaten. Ben diyorum ki yapmayacaksan da otur kenara yapacakların önünü kesme. Mustafa'ya gölge etme başka ihsan istemem diyorum. Kimsenin Türkiye'nin bu konuda moralini bozmaya hakkı yok. Evelallah ben yerli otoyu yaparım Türkiye olarak. Uçak da yaparım jet de. Çatlarsa çatlasınlar. Türkiye bunu yapar" ifadelerini kullandı.

Bakan Çağlayan'ın konuşmasının ardından toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Sapanca Sakarya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title