Haberler

Hükümet Artık Reel Sektöre Destek Versin

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (Taysad) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, Hükümetin 5 Yıldır Finans Sektörüne Verdiği Desteği Reel Sektöre Yöneltmesi Gerektiğini Söyledi.

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Burhanoğlu, hükümetin 5 yıldır finans sektörüne verdiği desteği reel sektöre yöneltmesi gerektiğini söyledi.

TAYSAD’ın 29. yıldönümü sebebiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Burhanoğlu, Türkiye’nin Avrupa’nın en önemli üretim üslerinden birisi haline geldiğini ve yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olduğunu kaydetti. Hükümetin beklentilerinin kendilerinin Otomotiv Müsteşarlığı seviyesinde temsil edilmesi olduğunu  söyleyen Burhanoğlu,  “Hükümetten ulusal ve uluslararası yatırımcıların Türkiye’yi bir yatırım yeri olarak tercih etmesini sağlayarak, ekonomik büyüme ve istihdamın sağlanması, sektörel politikalar benimsenmesi ve yerinden yönetim ile teşvik edilmesini bekliyoruz” dedi.

Ömer Burhanoğlu, otomotiv yan sanayicilerin 4.4 milyar dolar ihracat yapan katma değeri yüksek bir sektör olduğunu belirterek, sektörün yarattığı katma değer, sağladığı istihdam, ürettiği teknoloji ile görmezden gelinemeyeceğini söyledi. Hükümetten beklentilerinin son 5 yıldır finans sektörüne verdikleri desteği artık reel sektöre vermeleri olduğunu ifade eden Burhanoğlu, “Otomotiv yan sanayi buz dağının görünmeyen kısmını temsil ediyor. Kurlardan da çok şikayetçiyiz. Kurlara kısa vadede Merkez Bankası müdahale edebilir. Ancak Türkiye bir faiz cenneti, bu nedenle YTL değerleniyor. Türkiye'yi faiziyle değil de üretim merkezi olarak cazip hale getirirsek, sıcak para kendini direkt yatırımda bulursa kalıcı olacaktır'' dedi.

Yabancı yatırımcıların gözde ülkesi Türkiye

Türkiye’de 300 civarında yan sanayi firması olduğunu ve bunların ana sanayi firmalarına doğrudan mal sevk ettiğini bildiren Burhanoğlu, şöyle konuştu:

"Gittikçe yoğunlaşan rekabet ile birlikte özellikle başta küçük ve orta ölçekli firmalarımız olmak üzere tüm firmalar maliyet baskısı ile birlikte günden güne artan müşteri beklentilerine de cevap verebilmek için gerek insan kaynağı, gerek yeni yatırım gerek ise AR-GE  yatırımları için savaş vermektedirler.  Üretim maliyetlerinin yükseldiği ve rekabet etmenin imkansızlaştığı gelişmiş ülkeler yatırımlarını gelişmekte olan ülkelere doğru yöneltmekte ve bu noktada da yatırımları için en uygun maliyetli ülkeleri tercih etmektedirler. Ülkemiz küresel anlamda kanıtlanmış kalitesi, verimliliği, yetkin insan kaynağı, avantajlı coğrafi konumu nedeniyle hali hazırda yerleşik firmaların yeni projelerini almaya devam etmektedir. Şüphesiz buradaki en büyük paylardan birisi de başarılı yan sanayimizindir."

50 bin beyaz yakalıya ihtiyaç var

2013 yılına kadar hedeflenen 2 milyon araç üretimi dikkate alarak orta vadede 100 bin, uzun vadede 500 bin kişi yeni istihdam yaratma olanağına sahip olduklarını dile getiren Burhanoğlu, sektörde eleman eksikliği yaşandığını, beyaz yakalı çalışan bulmakta zorlandıklarını yakın gelecekte sadece 50 bin beyaz yakalıya ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekledi. 2008 yılı sonuna kadar meslek okulu mezunu 500 genci sanayiye kazandırmayı planladıklarını dile getiren Burhanoğlu, istihdamın ancak reel sektörün gelişmesi ve yatırımlarını sürdürmesi  ile mümkün olduğunu kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title