Haberler

Hrant Dink Cinayeti Davası

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 10'u firari 85...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, müdahil Dink ailesinin avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu'nun talebi üzerine duruşma salonunda hazır edilen dönemin İstanbul İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü görevlisi olan tutuksuz kimi sanıklara, Bakırcıoğlu tarafından sorular yöneltildi.

Sırasıyla sanık kürsüsüne çıkan sanıklar Şeref Ateş, Musa Yıldırım, Miktat Özbek ve Mustafa Küçük, avukat Bakırcıoğlu'nun, "Hrant Dink öldürülmeden önceki çalışmaları, görev paylaşımı, baz istasyonlarında sinyal vermeleri, HTS kayıtları ve daha önceki ifadelerinde çelişkiler bulunmasının sebeplerine" yönelik sorularına cevap verirken, çoğunlukla bazı detayları hatırlamadıklarını söylediler.

Duruşma, avukat Bakırcıoğlu'nun bazı sanıklara sorular sormasına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel

Hrant Dink Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title