Haberler

    Hp Çözümleri Büyük Verinin Gücünü Açığa Çıkarıyor

    HP’nin Las Vegas’ta düzenlenen HP Discover etkinliğinde duyurduğu ve ArcSight, Vertica, Autonomy, Hadoop çözümlerinin entegrasyonu ile büyük veriyi baştan...

    - HP, kurumların veriyi en iyi şekilde anlamlandırarak sonuca yönelik gerçek zamanlı kararlar alması için geliştirilen Büyük Veri portföyünü yeni çözümlerle sundu.

    HP adına yapılan yeni bir araştırmada, ankete katılan kurumların yaklaşık yüzde 60'ının, inovasyon bütçesinin en az yüzde 10'luk kısmını bu yıl büyük veriye harcayacağı görüldü. Araştırma sonuçları aynı zamanda üç kurumdan en az birinin büyük veri projesinde başarısızlığa uğradığını ortaya çıkardı. HP'nin ürün portföyü,organizasyonların hacmi, çeşitliliği, akış hızı ve güvenlik riskleri hızla artan veri yükünün altından kalkmasını sağlıyor.

    HP kurumların büyük verinin getirilerinden yararlanması için, HAVEn büyük veri analiz platformunu duyurdu. HP'nin analiz yazılımları, donanım ve hizmetlerinden yararlanan platform, büyük veri uyumlu gelecek kuşak analiz uygulamaları ve çözümleri geliştiriyor.

    HP Türkiye Yazılım Ülke Müdürü Nil Bağdan, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "HAVEn ile büyük veriye farklı bir yaklaşım ve bütünleşik bakış açısı getiriyor, büyük veriyi kurumlara rekabet avantajı sağlayacak en önemli araçlardan biri haline getiriyoruz.Büyük veri, organizasyonların harici ve dahili bütün bilgi kaynaklarından gerçek zamanlı olarak yararlanmasını sağlıyor. Bu da karar sürecini büyük ölçüde hızlandırarak, müşterilerle topluma hizmet etmek için farklı ve yenilikçi yollar bulmayı kolaylaştırıyor. HP, kurumların büyük verinin gücünü açığa çıkarması için gereken gelişmiş bir platform ve ürün portföyüne sahip bulunuyor."

    HP'den kurumlara yeni bir birleşik büyük veri analiz platformu

    HP Autonomy, HP Vertica, HP ArcSight veHP Operations Managementgibi başarıları kanıtlanmış teknolojileri kapsayan HAVEn ile Hadoop gibi sektör standardı çözümleri tek platformda birleştiren HP, kurumlarla iş ortaklarına aşağıdaki avantajları sunuyor:

    • Kapsamlı analiz araçlarını destekleyen açık mimari ile marka bağımlılığından kurtulma.

    • Çoklu sanallaştırma teknolojileri desteğiyle yatırımları koruma.

    • Üst düzeyde optimize edilmiş donanım çözümleriyle yatırım getirisini hızlandırma.

    • HP portföyünün 700'den fazlaHAVEn bağlantılı entegrasyonu ile yapısal, yarı yapısal ve yapısal olmayan verileri işleyerek bilgi kaynaklarının tamamından katma değer elde etme.

    HP büyük veri portföyünü, kurumların kendi büyük veri çözümlerini kurarak işletmesi için yepyeni özelliklerle sunuyor.

    HP kurumların saklı veriyi ortaya çıkararak somut kararlar almasını sağlıyor

    HAVEn platformunda çalışan ilk entegre büyük veri analiz çözümü HP Operasyonel Analiz, BT operasyonlarının tüm yanlarıyla analiz edilmesini ve organizasyonların hizmette kalite ilkesini uygulamasını sağlıyor. Bu çözüm, kurumların HP ArcSight LoggerileHP Business Service Management gibi farklı HP ürünlerinden ve üçüncü taraf kaynaklardan gelen büyük çaplı BT operasyonel veri akışını işlemesine, yönetmesine ve analiz etmesine imkan tanıyor.

    HP Kurumsal Hizmetler ise, şirketlerin müşterinin dikkatini çekerek pazar fırsatlarına daha hızlı cevap verebilmesine yardımcı olmak için HP Eyleme Dönük Analiz Hizmetleri'ni duyurdu. Bu çözümler kurumların analiz sistemlerinden yararlanarak büyük veride saklı bilgilerden yararlanması sağlıyor ve müşteri satış, satın alma, tedarik zinciri ile stok operasyonları gibi temel organizasyonel süreçleri sadeleştiriyor.

    HP kurumların büyük veri yolculuğuna başlamasını kolaylaştırıyor

    HP Teknoloji Hizmetleri, kurumların büyük veri çözümlerini gecikmeden ve başarıyla kurabilmesi için Büyük Veri Danışmanlık Uygulamalarını dagenişletti. HP böylece şirketlereoptimum BT altyapı performansı sağlıyor ve artan büyük veri talebini yeni çözümlerle destekliyor. Bunların arasında BT Strateji ve Mimarisi, Sistem Altyapısı ve Koruma Hizmetleri yer alıyor. Söz konusu hizmetler, şirketlerin BT Altyapısını organizasyonel hedeflere uyarlayarak sektör standartları ve yasal düzenlemelerle uyumlu olmasını sağlıyor.

    HP büyük veri yol haritası için iki yeni ürün daha duyurdu:

    • HP Vertica Topluluk Sürümü: HP Vertica Analiz Platformu Kurumsal Sürüm ile aynı özelliklere sahip olan ve ücretsiz olarak indirilebilen bu yazılım,kullanıcıya hiçbir ek yükümlülük veya süre sınırlaması getirmiyor. Ayrıca, kurumların yeni sürümüşirket çapında yatırıma geçmeden önce 1 terabayta kadar veri analiz ederek denemesini sağlıyor.

    • HP Autonomy Eski Veri Temizleme bilgi yönetimi çözümü ise, kurumların eski verileri analiz ederek maliyetleri azaltmasını ve büyük veriden katma değer elde ederken riskleri sınırlamasını sağlıyor. Bu çözümden yararlanan organizasyonlar, eski ve gereksiz bilgilere erişerek bunları anlamlandırabiliyor,sınıflandırabiliyor ve ürün uygulamaları için gereken verileri saklayarak geri kalan kaynakları regülasyonlara uygun bir şekilde elden çıkarabiliyor.

    Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Las Vegas Türkiye Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title