Haberler

Hollanda'da İslam Okullarına Eğitim Engeli

Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da Yönetim Kadrosundaki Eksiklik Gerekçe Gösterilerek 3 İslam Okulunun Eğitimine Son Verme Kararı Alınması Öğrenci ve Velileri Kızdırdı.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yönetim kadrosundaki eksiklik gerekçe gösterilerek 3 İslam okulunun eğitimine son verme kararı alınması öğrenci ve velileri kızdırdı.

Amsterdam'da bulunan El Faruk, El Sıddık ve El Takva okul öğrencileri derlere girmeyerek, okul bahçesinden belediye binasına kadar yürüdü. Öğrencilere veliler de destek verdi. Veliler, şimdilik 3 okulu kapsayan kararının ülkede bulunan 30 İslam okulunu da içine alabileceğinden endişe ettiklerini ifade etti.

Mustafa Karakaya isimli veli, "İslam okulları, eğitimde kaliteyi yükselttiği için aslında destek bekliyorduk. Yönetimdeki eksiklerin veya yanlışlıkların faturası öğrencilere çıkarılamaz. Bizler okullarımızın açık kalmasını istiyoruz" derken, Sebahat Akgül, "Okulumuzun eğitiminden ve çok memnunuz. Müdüründen öğretmenine kadar hiçbir şikayetimiz yok. Okulumuz kapatılırsa çocuklarımızı evde tutarak protestomuzu sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"İslam ilkokullarının bir eksiği varsa bu el birliğiyle ve devletin desteğiyle giderilmeli" diyen Ali Mercimek de okulun kurulduğu günden bu güne hiç çizgisini bozmadığını ifade etti.

Veliler ve öğrenciler, belediye binası önünde yaptıkları gösterinin ardından, geri adım atılmaması durumunda haftaya Amsterdam Valilik binası önünde daha kalabalık bir eylemle tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

Eğitim Bakanlığı'na sunulan bir raporda, 1980 yılından bu yana Hollanda'da hizmet veren İslam okullarının ülkedeki diğer dini eğitim veren okullar kadar başarılı olduğu vurgulanmıştı.

(MÇ-CY-CY-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title