Haberler

Hobi Olsun Diye 8 Bin 500 Kilometre Yürüdü

Yürüyerek Dünya Turuna Çıkan Polonyalı Andrej Makowski, 7 Ayda 8 Bin 500 Kilometre Yol Kat Ederek Fethiye'ye Geldi. Sekiz Yıl Önce Eşini Kaybeden Andrej Makowski, Bu Tarihten Sonra Böyle Bir Karar Aldığını ve Ülkesi Polonya'dan Başlayıp Hindistan'da Son Bulacak Bir Geziye Çıktığını Söyledi.

Yürüyerek dünya turuna çıkan Polonyalı Andrej Makowski, 7 ayda 8 bin 500 kilometre yol kat ederek Fethiye'ye geldi. Sekiz yıl önce eşini kaybeden Andrej Makowski, bu tarihten sonra böyle bir karar aldığını ve ülkesi Polonya'dan başlayıp Hindistan'da son bulacak bir geziye çıktığını söyledi.

Polonya'da bir polis okulunda memur olarak çalışan ve emekli olduktan sonra dünya turuna çıkan 60 yaşındaki Andrej Makowski, Fethiye'de Telmessos Antik Tiyatrosunu ziyaret etti. Makowski, çok az İngilizcesi ve gezisi süresinde öğrendiği Türkçe'siyle gazetecilerin sorularını cevapladı. Emekli polis memuru eşinin vasiyeti üzerine dünya turuna çıktığını belirten Andrej Makowski, şöyle konuştu: "Eşim hayatta olsaydı onunla birlikte dünya turuna çıkacaktık ama onu kaybettim. Eşimi kaybettikten sonra onunda istediği bir konu olduğu için dünya turuna tek başıma da olsa çıkmaya karar verdim." Türkiye ve diğer ülkelerde yaşadıklarını anlatan Makowski, Polonya'nın Browarna kentinden 7 Kasım 2007 tarihinde yürüyerek yola çıktığını, Balkanlar üzerinden Türkiye'ye geldiğini söyledi. Türkiye'nin Akdeniz kıyısından yürüyüşüne devam edip İran, Pakistan ve son olarak Hindistan'da gezisini bitireceğini anlatan Makowski, şöyle konuştu: "insanlar çok yardımsever özellikle polisler çok nazik ve kibar. Yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Türkiye dışarıda anlatıldığı gibi değilmiş. Burada insanlar çok güzel." Fethiye'deki gezisinin ardından vizesini yenilemek için Yunanistan'ın Rodos Adasına gideceğini ve ardından yola devam edeceğini anlatan Andrej Makowski, Türkiye'nin Güney kıyısından dünya turuna devam edip İran, Pakistan ve son olarak Hindistan'a ulaşacak. Polonyalı gezgin yarın Fethiye'den ayrılacak.

(FD-CE-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title