Haberler

Hayvanları Koruma Günü

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gökhan, mesajında, gündelik yaşam içinde ilgilenilmeyen ve yaşam mücadeleleri hakkında kaygılanılmayan hayvanlar için 4 Ekim tarihinin önemli bir gün olduğunu ifade etti.

İnsan yada hayvanların yaşamı talihsizlikler ve zorluklarla geçirebildiğine dikkati çeken Gökhan, mesajında, şu görüşlere yer verdi:

"Sağlıklı bir birey, herkesin sağlık ve esenlik içinde yaşadığını düşünürken yolu bir anda, kanser tedavisi gören çocukların olduğu bir hastaneye düşerse hayatın bildiğinden ve yaşadığından çok farklı yüzleri de olduğunu görür, anlar ve ona göre davranır. Varlıklı olan, hayatın daha az cömert davrandığı kimseleri görür ve varlığını paylaşarak sosyal adaleti bir nebze de olsun sağlamaya çalışır.

Ancak bu davranışlar insana dairdir. İnsan kendine ve çevresine yardım elini uzatabilme, kötülükleri görüp değiştirebilme, çalışarak karnını doyurabilme, hastalandığında sağlık imkanlarından faydalanabilme becerilerine sahiptir. Hayvanlara yaşamı zorlaştıran, yaşanılmaz kılan, hatta yok sayan tek canlı insanoğlu. Kendimizi evrenin efendisi zannetmeden, yalnız olmadığımızı ve yaşamımızın da ancak diğer canlı yaşamının varlığıyla sürebileceğini hiç unutmadan, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Barışın Kenti Çanakkale'den insan, hayvan ve doğanın birlikte uyum içinde olacağı, tüm canlılar için mutlu ve umut dolu yarınlar diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Vefa Ülgür Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title