Haberler

Hatay Valisi: Dışarı Çıkmayın

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesinde meydana gelen olaylarda kamu düzenini bozacak şekilde hareket eden kişilerin cezalandırılacağını ifade ederek, vatandaşlardan bugün ve bundan sonraki birkaç gün akşam sokağa çıkmamalarını istedi.
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi ile ilgili olarak Hatay Valisi Celalettin Lekesiz gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Dörtyol ilçesinde meydana gelen olaylarda kamu düzenini bozacak şekilde hareket eden kişilerin cezalandırılacağını ifade ederek, vatandaşlardan bugün ve bundan sonraki birkaç gün akşam sokağa çıkmamalarını istedi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edilmesi ile ilgili olarak Hatay Valisi Celalettin Lekesiz gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Lekesiz, teröristlerin saldırıda kullandıkları aracın kamyonet değil otomobil olduğunu söyledi. Basında yer alan emniyet müdürlüğü binasına saldırı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını, gözaltına alınan kişilerin ters yönden emniyet binası önünden geçmekte olan şahıslar olduklarını ifade eden Vali Lekesiz, "Şahıslar, ters yönden gelmeleri ve dur ihtarına uymamaları sonucunda ateş açılarak durdurulmuş ve gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların terör saldırısını gerçekleştiren kişiler olduğu vatandaşlar tarafından dillendirilmiş ve emniyet binası önünde toplanan kalabalık, terörist sandıkları şahısların kendilerine teslim edilmesini istemişlerdir. Kalabalık, polis ve askerlerimiz tarafından dağıtılmıştır" dedi.

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kapalı bir kasa kamyonetten dün veya bugün herhangi bir saldırının yapılmadığını dile getiren Lekesiz, "Dün yaşanan olayların ardından yakalanan kimse yoktur. Dün yaşanan olayla ilgili yakalandığı belirtilen kişilerin olayla ilgileri yoktur. Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılan bu kişiler, yapılan hain saldırıdan 20 dakika sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki yolda ters yönden gelince, görevli polis memurlarımız şaşırtmaca saldırı diye düşünerek durdurmak istemiş ve "Dur' ikazında bulunmuştur. Ancak, ikazın ardından araç durmayınca havaya uyarı atışı yapılmıştır. Bu kişiler durmuş ve görevlilerimiz tarafından gözaltına alınmıştır. Ancak, açılan ateş ve yaşanan arbede vatandaşlar arasında "Emniyet Müdürlüğü basıldı ve failleri yakalandı' şeklinde algılanmıştır. Halk Emniyet Müdürlüğü önünde toplanıp, gözaltındaki bu kişileri istemiştir. Dün ve bugün istenmediği halde 22-25 işyerinin camları kırılmıştır, birkaç yer de kundaklanmıştır" dedi. Bu olayların istenemeyen olaylara olduğuna dikkat çeken Lekesiz, olaylarda her hangi bir can kaybı olmadığını belirtti.

-"BİRKAÇ GÜN DIŞARI ÇIKMAYIN"-

Lekesiz, kanaat önderleri, sivil toplum örgütü önderleri, toplumda sözü geçen kişilerle toplantı yapıldığını ve olayın anlatıldığını kaydederek, şöyle konuştu:

Vatandaşlarımızda oluşan infiali anlayışla karşılıyoruz, ancak, şu an kardeşliğimize en ihtiyaç duyulan anlardır. Vatandaşlarımız soğukkanlılıklarını koruyarak, eksik bilgilere itibar etmemelidirler. Kamu düzenini bozacak şekilde hareket edecek kişiler cezalandırılacaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, bugün ve bundan sonraki birkaç gün akşam sokağa çıkmamalarıdır. Akşamlarını evlerinde geçirmelerini istirham ediyoruz. İlçedeki dedikodu bitene kadar evlerinde oturmalarını istiyoruz. Terör örgütünün istediği gibi vatandaşlarımız birbirine düşmemiştir. Böyle bir durum yoktur." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title