Haberler

Hatay: 3 Semavi Dinin Temsilcisi, İftarda Buluştu

Hatay'da, Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (Birsiad) İftar Yemeğinde Bir Araya Gelen 3 Semavi Dinin Temsilcisi, Birlik ve Beraberlik Mesajları Vererek, Fransa Meclisi'nin Sözde Ermeni Soykırımının İnkarını Suç Sayan Yasa Teklifini Kabul Etmesini Kınadı.

Hatay'da, Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (BİRSİAD) iftar yemeğinde bir araya gelen 3 semavi dinin temsilcisi, birlik ve beraberlik mesajları vererek, Fransa Meclisi'nin sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini kabul etmesini kınadı.

BİRSİAD'ın Büyük Antakya Oteli'nde düzenlediği iftar yemeğine, AK Parti Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Akkor, Hatay Müftüsü Bekir Gülce, Ehli-Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaati Başkanı Josef Naseh, Antakya Katolik Kilisesi Cemaati Başkanı Domenico Bertogli, Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cennudioğlu, Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Temsilcisi Agop Gökçe ve diğer davetliler katıldı.

Yapılan yemek duasının ardından, konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Antakya Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cennudioğlu, "Bizler uzun yıllardır bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşamaktayız. Bugüne kadar aramızda hiçbir sorun yaşanmadığı gibi, her türlü sosyal yaşantımızı, ibadetimizi rahat bir ortamda idame ettirmekteyiz ve bu durumdan büyük bir haz duymaktayız. Kendimizi bu toprakların birer ferdi olarak görmekteyiz. Türk vatandaşı olmaktan ve Türk Bayrağı altında yaşamaktan gurur duyuyoruz. Antakya'da yaşanan sevgi ve barış ortamının bütün dünyaya örnek olması lazımdır. Kendilerini medeni olarak gören bazı Avrupa ülkeleri bundan örnek almalıdır. Çünkü demokrasinin beşiği olarak gösterilen ve insan haklarını savunan ülkelerin son aylarda bunları göz ardı ederek, demokrasi ve ifade özgürlüğünü hiçe sayarak almış oldukları utanç veren asılsız iddiaları, onların gerçek yüzünü göstermektedir. Tarihin gerçeklerini görmezden gelip, bazı senaryolarla dünya barışına zarar verecek eylemlere girişmeleri aklı selim bir davranış olmamakla birlikte, kendilerinin de bu durumdan bir şekilde zarar göreceklerine dikat etmelidirler" dedi.

Vakıflı Köyü Ermeni Cemaati Temsilcisi Agop Gökçe de, "Ne yazık ki bazı Avrupa ülkeleri sözde soykırım yasalarını çıkartarak bizi burada rencide ediyorlar. Buradan Fransa'yı ve bu yasayı kabul edenleri şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Hatay Vali Yardımcısı Aydın Akkor ise, Batı'nın tutumunun Türk halkını yorduğuu ve bir o kadar da üzdüğünü ifade ederek, "Acaba son zamanlarda dile getirilen medeniyetler arası ya da dinler arası diyoloğa yön verme iddiasında olan bazı çevreler, başka amaçlar mı güdüyorlar? Gerçekte bunu istemiyorlar mı yoksa? İyi niyetlerden çok, çıkar kaygıları mı acaba yön vermektedir bu tür sözlere. Batı'nın son zamanlarda özellikle Türkiye'ye karşı takındığı bu tutum, bizleri çifte standartlar konusunda bir hayli düşündürmektedir" şeklinde konuştu.

Müftü Bekir Gülce, Antakya Katolik Kilisesi Cemaati Başkanı Domenico Bertogli ve Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaati Başkanı Josef Naseh de, yaptıkları konuşmalarda medeni bir dünyanın birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak kurulacağını ve buna en iyi örneğin Antakya olduğunu söylediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title