Haberler

Has Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Aktaş: "Kadına Yönelik Şiddette Önce Kadın Eğitilmeli"

HAS Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Sibel Aktaş, kadına yönelik şiddette öncelikle kadınların bir eğitimden geçmesi gerektiğini söyledi.

HAS Parti Adıyaman Kadın Kolları Başkanı Sibel Aktaş, kadına yönelik şiddette öncelikle kadınların bir eğitimden geçmesi gerektiğini söyledi.

Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların iyi bir eğitimden geçirildikten sonra haklarını bilmesi gerektiğini ifade etti.

Erkeklerin eğitiminden önce, kadınların eğitilmesi gerektiğine vurgu yapan Aktaş, şöyle konuştu:

"Ben erkeklerin eğitiminden önce kadınların eğitim görmesinden yanayım. Bizler hakkımızı ne kadar bilirsek, şiddet veya daha farklı konularda daha bilinçli oluruz. Öncelikle kadın eğitilecek. Kendi haklarımızı bileceğiz. Ailedeki yerimizi, hayattaki yerimizi ve insanlar arasındaki yerimizi bileceğiz. Bu eğitimde de öncelikle kişilik eğitimi verilmelidir.

Birey olarak kadın kendini kabullenecek. Maalesef toplumumuzda kadın ikinci plandadır. Evlerde bile çocuklar arasında ayrım yapmaktayız. Erkek çocuk taraftarıyız. Böyle olunca kadın ikinci sınıf olarak görülmektedir. Kendi kimliğimizi ve eşitliğimizi almak zorundayız. Kadın erkek eşitliğini bilmemiz gerekiyor. Bunu aldıktan sonra bazı şeylere devam etmeliyiz."

Eğitimin önce aileden başlaması gerektiğine vurgu yapan Aktaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Eğitim ilk önce aileden başlamalı. Ondan sonra eğitim kurumları açılmalı. Bakanlıklara bağlı devlet kurumları bu eğitimi başlatmalı. Aile eğitimin de verilmesi gerekir. Bu eğitimlerde anne ve babanın görevlerinin iyi anlatılması gerekir. Birlikte yuva kuruluyorsa, çocukların eğitimi daha iyi bir şekilde devam ettirilir. Önce kadın sonra erkek ve daha sonra da aile eğitilecek. Evlilik öncesi bir eğitimin alınması zorunludur. Şiddet de yapıldıktan sonra değil yapılmadan önce önlemi alınmalı. Şuanda tehdit anında savcılığa gidip şikayette bulunulamıyor. Fiil lazım deniyor. Fiil olduktan sonra neye yarıyor ki? Şiddet gören şahıs zaten bitiyor. Psikolojik olarak öz güvenini falan hepsini bitiriyor. El kalkmadan önce bir şeyler yapılmalı."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title