Haberler

Hartum: İsyancı Lider Manawy, Muradına Erdi

Sudan'ın başkenti Hartum'a gelen 'eski' isyancı lider Many Avkory Manawy, Cumhurbaşkanlığı 1. yardımcılığı görevine başlayacak.

Sudan'ın başkenti Hartum'a gelen 'eski' isyancı lider Many Avkory Manawy, Cumhurbaşkanlığı 1. yardımcılığı görevine başlayacak.

Sudan hükümeti ile barış anlaşması imzalamasının ardından Cumhurbaşkanlığı 1. yardımcılığı görevini talep eden isyancı lider Many Avkory Manawy, isteğinin kabul edilmesi üzerine dün Hartum'a geldi. Büyük bir kalabalık tarafından havaalanında karşılanan 'eski' isyancı lider, barışın simgesi olan beyaz güvercin uçurdu. Manawy'i havaalanında karşılayan Sudan Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Meczub El Halife, "Manawy'in buraya gelmesi, Sudan'da barışın sağlandığını ve bu barışın sürmesi için iki tarafın da elinden geleni fazlasıyla yapacağını göstermiştir. Sudan'da demokratik bir ortamda birlik ve beraberlik içinde yaşayabiliriz. Bunu bütün dünya görmüştür. Bu bizim tüm dünyaya mesajımızdır" dedi.

Many Avkory Manawy de açıklamasında, "Barış görüşmeleri süresince bize iyi niyetle yaklaşan herkese teşekkür ederim. Herkes barış için çalışmıştır. Darfur halkı adına sevinçliyiz. Barışın uzun süreli olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Many Avkory Manawy'in, öğle saatlerinde Cumhurbaşkanlığı köşkünde yemin ederek görevini alması bekleniyor.

Hartum'a bir gün önce gelmesi beklenen isyancı lider, Cumhurbaşkanı 1. yardımcılığı görevi kendisine verilene kadar Hartum'a gelmeyeceğini bildirimişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title