Haberler

Harry Potter Rekora Koşuyor

Sinema Dünyasının Rekortmen Genç Büyücüsü Harry Potter, Gişedeki Hızlı Koşusunu Sürdürüyor. Serinin Yeni Filmi "Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-harry Potter And The Order Of The Phoenix", 1 Hafta İçerisinde Dünya Çapında 330 Milyon Dolar Gişe Hasılatı Elde Etti.uluslararası Gişe Hasılatlarını Derleyen "Box Office Mojo" Sitesinin Haberine Göre, 11 Temmuz Çarşamba Günü Gösterime Giren "Ha...

Sinema dünyasının rekortmen genç büyücüsü Harry Potter, gişedeki hızlı koşusunu sürdürüyor. Serinin yeni filmi “Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı-Harry Potter and the Order of the Phoenix”, 1 hafta içerisinde dünya çapında 330 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.Uluslararası gişe hasılatlarını derleyen “box office mojo” sitesinin haberine göre, 11 Temmuz Çarşamba günü gösterime giren “Harry Potter ve Zümrüdü Anka Yoldaşlığı” adlı film rekora gidiyor.

ABD sinemalarında 1 haftada 140 milyon dolar, İngiltere sinemalarında ise 4 günde 16.5 milyon sterlin gişe hasılatı elde eden film, dünya çapında da 330 milyon dolar hasılat yaptı.

Yapımın İngiltere sinemalarında elde ettiği gişe hasılatı, bugüne kadar 4 günlük açılış rakamları gözönüne alındığında bu süre içerisinde elde edilen en yüksek hasılat oldu.

Film, ayrıca gösterime girdiği 61 ülkede en çok gişe hasılatına ulaşan filmler arasında hemen zirveye yerleşti.

HARRY POTTER SERİSİ

J.K. Rowling'in satış rekorları kıran kitabından beyazperdeye uyarlanan serinin ilk filmi “Harry Potter ve Felsefe Taşı-Harry Potter and the Sorcerer's Stone”, 2001 yılında seyirciyle buluşmuştu. Seri, 2002'de “Harry Potter ve Sırlar Odası-Harry Potter and the Chamber of Secrets” ile devam etmişti. Her iki filmin yönetmenliğini de Chris Columbus üstlenmişti.

Seriden, Alfonso Cuaron'un yönettiği “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı-Harry Potter and the Prisoner of Azkaban” 2004'te, Mike Newell'ın yönetmen koltuğuna oturduğu “Harry Potter ve Ateş Kadehi-Harry Potter and the Goblet of Fire” ise 2005 yılında izleyiciyle buluşmuştu.

Serinin beşinci filminin bu ay gösterime girmesinin ardından, altıncı halka olan “Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half-Blood Prince” de 21 Kasım 2008 tarihinde seyirciyle buluşacak.

J.K. Rowling'in kaleme aldığı “Harry Potter and the Deathly Hallows” adlı serinin final kitabının ise 21 Temmuzda kitabevlerinin raflarındaki yerini alması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title