Haberler

Hamas ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Gazze'yi ziyaret eden İsviçreli heyetle Filistin'deki ulusal uzlaşı sürecini görüştüğü bildirildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin, Gazze'yi ziyaret eden İsviçreli heyetle Filistin'deki ulusal uzlaşı sürecini görüştüğü bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Heniyye, İsviçre Hükümeti Ortadoğu Barış Süreci Temsilcisi Roland Steininger ve İsviçre'nin Filistin Temsilcisi Julien Thoni'nin de aralarında olduğu İsviçreli heyet ile Gazze'de bir araya geldi.

Görüşmede, Hamas ve Fetih'in uzlaşı anlaşması ile Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin Gazze'deki görevlerini teslim alma süreci ele alındı.

Heniyye, Hamas'ın Mısır'ın başkenti Kahire'de 21 Kasım'da düzenlenmesi planlanan "Filistin ulusal diyalog oturumları"na uzlaşıyı tamamlamak ve çabaların başarıya ulaşmasını sağlamak için "ciddiyetle" katılacağını belirtti.

İsmail Heniyye ayrıca, geçen dönemlerde Hamas ve Fetih arasında yakınlaşma sağlanması konusunda İsviçre'nin oynadığı rolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İsviçre, Ekim 2014'te Gazze'deki hükümet çalışanlarının maaş krizinin çözümü için Birleşmiş Milletler gözetiminde bir yol haritası önerisinde bulunmuştu.

Hamas ve Fetih heyetleri Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşmayla Filistin Uzlaşı Hükümeti'nin en geç 1 Aralık'a kadar Gazze'deki tüm görevlerini Batı Şeria'da olduğu gibi yerine getirmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Heniyye Filistin Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title