Haberler

Hamas Ramazan Nedeniyle 84 Mahkumu Serbest Bıraktı

Hamas Hükümeti, Ramazan Ayı Dolayısıyla 84 Mahkumu Serbest Bıraktı.

Hamas Hükümeti, Ramazan ayı dolayısıyla 84 mahkumu serbest bıraktı.

Hamas Hükümeti bugün Gazze Cezaevi'nde yatan 84 mahkumu Ramazan ayı dolayısıyla serbest bıraktı. Ramattan Haber Ajansı'nda konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hamas Sözcüsü İslam Şahvan, "Bazı dosya incelemelerinden sonra cezai süresi dolan ve dolmak üzere olan 84 kadar mahkumu içişleri bakanlığımızın onayı ile serbest bıraktık" dedi. Hamas lideri İsmail Haniye'nin Yardımcısı İsmail Jabar ise, "İçişleri bakanlığımızın yaptığı araştırmalar ve mahkumların iyi hal durumları göz önüne alınarak;

kriminal, güvenliği tehdit eden ve başkaldırı suçlarından dolayı tutuklu olan 84 mahkumu serbest bırakma kararı aldık" diye konuştu. Gazze Cezaevi Müdürü Ebu Abd Hamid ise, "Yaptığımız incelemelerde ıslah olmamış 271 mahkum var" dedi.

Serbest bırakılan mahkumlardan Muhammed Chentv, "Bir daha suç işleyip, ceza almak istemiyorum. Hamas Hükümeti doğru ile yanlışı ayırabilecek yetenekte" dedi. Serbest bırakılan bir başka mahkum Mazin Muhra ise, "5 yıldan beri hapishanedeyim ve bir daha suç işlemeyeceğim. Çıkamayan arkadaşlarımı ziyaret etmeye gideceğim" ifadesini kullandı.

(EL-EA-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title