Haberler

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 12 Eylüldeki Halk Oylamasıyla İlgili Olarak 'Çok Susamış Birine Bir Bardak Su Veriyorsunuz, 'Yok Bana Bir Sürahi Ver' Diyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 12 Eylüldeki halk oylamasıyla ilgili olarak 'Çok susamış birine bir bardak su veriyorsunuz, 'yok bana bir sürahi ver' diyor. Önce şu bardağı için, sonrası gelir. Bu ülkemiz için baht dönencesidir, ülkemizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım' dedi.

Hotar, Kaya İzmir Termal ve Convention Otel'de İzmirli oda ve dernek başkanlarına iftar yemeği verdi.

Burada konuşan Hotar, 12 Eylüldeki halk oylamasının tüm toplumu ilgilendirdiğine dikkati çekerek, 'Daha ilk maddesinde kadınlar, gençler, yaşlılar, engelliler, şehit yakınları ve gazilere pozitif ayrımcılığı mümkün kılıyor. Bu madde bile ülkenin tüm nüfusunu kapsıyor. Sırf bu maddeyi bile 'değişikliklerin sosu' diye nitelendirmek, adı geçenleri yok saymak olur' diye konuştu.

Hotar, referandum çalışmaları sürecinde 'evet' diyenler, kararsızlar ve sadece siyasi görüşlerinden dolayı 'hayır' diyenler olduğunu gözlemlediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu genel seçim değil, parti oylaması değil. Türkiye Cumhuriyeti anayasası oylaması. Vereceğimiz oyu kendimize, çocuklarımıza, geleceğimize vereceğiz. Herhangi bir partinin işine yarar diye ülkenin önündeki bu fırsatı heba etmemeli. Ön kabullerle, siyasi kaygılarla bu şansı heba etmemek gerekir. Bunu AK Parti yaptıysa da teşekkür etmek lazım. Bu hakların elde edilebilmesi için gelişmiş ülkelerde kanlı mücadeleler olmuş. Kalkıp da buna 'hayır' diye konuşmak, kararsız kalmak çok anlaşılır değil diye düşünüyorum. 'Hayır' demeye gerekçe yok.'

Anayasa değişikliğiyle hukukun kuşatılacağını söyleyenler bulunduğunu ifade eden Hotar, 'Öyle olsa Anayasa Mahkemesi iptal ederdi. 'Bu anayasada çay, fındık yok' diyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde anayasada çay, fındık yoktur zaten. Anayasanın tarifini bilmeyenler yanıltıcı söylemlerde bulunuyor. Bu değişiklikler anayasanın ruhunu değiştiren değişiklikler' dedi.

Nükhet Hotar, mevcut anayasanın devleti bireye karşı koruduğunu, değişikliklerin ise bireyin hak ve özgürlüklerini öne çıkardığını söyledi.

'Neden YÖK, dokunulmazlıklar yok?' diyenler olduğunu belirten Hotar, 'Çok susamış birine bir bardak su veriyorsunuz, 'yok bana bir sürahi ver' diyor. Önce şu bardağı için, sonrası gelir. Bu ülkemiz için baht dönencesidir, ülkemizin bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım' diye konuştu.

Yemeğe katılan Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı Osman Can da anayasa değişiklik paketinin Türkiye'de bir imkan yarattığını belirterek, 'değişikliklerin AK Parti değişikliği olmadığını, değişiklikleri toplumsal dinamiklerin talep ettiğini' kaydetti.

Anayasa değişikliğinin ardından yapılması gereken çok şey olduğunu ifade eden Can, 'Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nın yapısının daha da çoğulculaştırılması lazım. 13 Eylülde Türkiye'de çok daha farklı bir noktaya evrimleşme olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin gideceği yer çok net, demokrasiye doğru gidecektir. Yargıyı ideolojik engel olmaktan kaldırıyor' dedi.

(HLL-GLC-HAN) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

title