Haberler

Hakkari: Hakkari'de Deprem Mağduru Aile

Hakkari'de 2 yıl önce meydana gelen depremde hasar gören evde yaşayan Duman ailesi, yetkililerden kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Hakkari'de 2 yıl önce meydana gelen depremde hasar gören evde yaşayan Duman ailesi, yetkililerden kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Hakkari'nin Geçitli köyünde 2 katlı toprak bir evde yaşayan aile, 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından büyük bir bölümü yıkılan evlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Az hasarlı şeklinde rapor verilen derme-çatma evde yaşayan aile, yetkililerin kendilerine yardım etmesini bekliyor. Eşi Ömer Duman'ın yaklaşık 6 yıl önce vefat etmesiyle 2 oğlu, gelini ve torunlarıyla bir bölümü yıkılan evde yaşayan Fatma Duman (67) evlerinin bir gün başlarına yıkılmasından korktuklarını söyledi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan anne Fatma Duman, 2 katlı toprak evin alt katında geçimlerini sağladıkları birkaç büyükbaş hayvanı barındırmak için ahır olarak kullandıklarını üst katındaysa ailesiyle kaldıklarını bildirdi. Bir bölümü yıkılan evinin meydana gelebilecek her depremde tamamen çökerek, yıkılmasından korktuğunu ifade eden Duman, "Hakkari Valiliği ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından burada evleri ağır hasar vatandaşlara görenlere konutlar yapıldı. Ancak bize bir yardım yapılmadı. Çok mağdur durumdayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title