Haberler

Hakkari'de "Çocuk Şenliği"

Kadın Merkezi (Kamer) Vakfı Hakkari Çocuk Evi Tarafından "Çocuk Şenliği" Adı Altında Bir Etkinlik Düzenlendi.

Kadın Merkezi (KAMER) Vakfı Hakkari Çocuk Evi tarafından "Çocuk Şenliği" adı altında bir etkinlik düzenlendi.

Öğle saatlerinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na bahçede yapılan şenliğe KAMER Vakfı Hakkari Sorumlusu Suzan Selimoğlu, KAMER Vakfı Hakkari Çocuk Evi Sorumlusu Selvi Çınar, Diyarbakır ve Batman illerinden gelen KAMER Çocuk Ekibi üyeleri ile çok sayıda çocuk katıldı. 5 kişiden oluşan KAMER Çocuk Ekibi ilk olarak çocuklara bahçedeki taş, kutu, poşet ve benzeri malzemeler toplattı. Daha sonra çocuk ekibi üyeleri kasetten çalınan şarkılar eşliğinde çocuklarla birlikte değişik dans gösterilerinde bulundu. Görevli bayanlarla birlikte dans ederek bir süre eğlenen çocuklar daha sonra hazırlanan malzemelerle resim, heykel ve drama çalışmalarında bulundu. Görevli bayanların gözetiminde çalışan çocukların birbirinden güzel eserler ortaya koyması dikkat çekti.

Konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan KAMER Vakfı Hakkari Çocuk Evi sorumlusu Selvi Çınar, yarın da devam edecek şenlikte çocuklara becerilerini ortaya koymaları için dans, drama, resim ve heykel çalışmalarda bulunmalarını sağlayacaklarını belirtti. Çınar, "Buradaki amacımız çocuklara farklı atölye çalışması yapmak ve onları eğlendirmektir. Daha önce burada çocuklara yönelik eğlenceler yapılmamış. Biz de çocukların hem becerilerini ortaya koymaları hem de eğlenmeleri açısından böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

(NT-MET-Y) 07.06.2008 15:28 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title