Haberler

Yüzde 25 kira zam sınırı bitti mi, devam edecek mi? Kira zam sınırı kalkıyor mu?

Güncelleme:

Yüzde 25 kira zam sınırı kalkıyor mu? Kira artış oranı, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre belirlenmekte. Kira zam sınırı bitti mi? Özellikle iş yerleri için aylık olarak duyurulan kira zam oranları, konutlarda ise yüzde 25 zam sınırı dikkat çekiyordu. Peki, Yüzde 25 kira zam sınırı devam edecek mi?

Kiraz zam sınırı devam edecek mi? Bakan Mehmet Şimşek, kira zam sınırı konusunda açıklamalarda bulundu. Yüzde 25 kira sınırı kalkıyor mu ve ne zaman sona erecek? soruları gündeme geliyor. Kiracı ve ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira artış oranı sınırı için gözler Temmuz ayına çevrildi. Yüzde 25 kira zam sınırı bitti mi, devam edecek mi? Kira zam sınırı kalkıyor mu? Detaylar haberimizdedir…

YÜZDE 25 KİRA ZAM SINIRI KALKIYOR MU?

Konut kira artış oranlarındaki yüzde 25 sınırı, 2022 yılında gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl, bir yıl daha uzatılma kararı alınmıştı.. Bu düzenleme normal şartlarda Haziran ödemeleri sonrasında Temmuz ayında sona erecektir.

Düzenlemenin devam edip etmeyeceği hakkındaki sorular, halkın hafızasında yer etmiş durumda. Mehmet Şimşek, kira zam sınırıyla ilgili olarak, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum." şeklinde konuşmuştu.

Yüzde 25 kira zam sınırı bitti mi, devam edecek mi? Kira zam sınırı kalkıyor mu?

KİRA ZAM SINIRI DEVAM EDECEK Mİ?

Düzenlemenin sona ermesi halinde, konut kira zamları artık aylık olarak TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre belirleniyor.

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu kiracı Zam Zam Gündem Emlak Finans Yaşam Ekonomi Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title