Haberler

'' Serbest Arap Turizm Bölgesi'' Önerisi... - Türk-suudi İş Konseyi Başkanı Ali Bayramoğlu: - ''araplarla Burada Serbest Arap Turizm Bölgesi Yapalım İstiyoruz''

Türk-Suudi İş Konseyi Başkanı Ali Bayramoğlu, Arapların turizmde farklı projelerle ilgilenebileceğini belirterek, ''Araplarla burada serbest Arap turizm bölgesi yapalım istiyoruz'' dedi.

Türk-Suudi İş Konseyi Başkanı Ali Bayramoğlu, Arapların turizmde farklı projelerle ilgilenebileceğini belirterek, ''Araplarla burada serbest Arap turizm bölgesi yapalım istiyoruz'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Çırağan Sarayında düzenlenen çalışma yemeği öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayramoğlu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud'un, ülkesinin en önemli işadamları ile Türkiye'ye geldiğini hatırlattı.

Bayramoğlu, dün akşam Dolmabahçe Sarayındaki yemekte verilen mesajların çok sıcak olduğunu ifade ederek, ''Suudi işadamlarının heyecanı beklediğimizden çok daha iyi. Ramazan'dan sonra 200-250 kişilik bir işadamı heyetiyle de biz oraya gideceğiz'' diye konuştu.

Suudi işadamlarının enerji alanıyla ilgilendiğini belirten Bayramoğlu, ''(Enerji dağıtım ihaleleri ile ilgili somut fizibilite var mı?) diye Enerji Bakanımıza sordum ama fizibilitemiz olmadığı için davet edemiyoruz'' dedi.

Hastane yatırımı yapmak isteyen bir firmanın bu toplantıya katıldığını bildiren Bayramoğlu, Arapların faizden dolayı bankacılık ve içkiden dolayı turizmle ilgilenmediğini, ancak farklı projeler sunulması halinde turizmle ilgilenebileceklerini söyledi.

Bayramoğlu, ''Araplarla burada serbest Arap turizm bölgesi yapalım istiyoruz. Özel bir turizm alanı olacak bu proje Araplara yaptırabileceğimiz bir proje. Bunu Dışişleri Bakanlığına da ilettik. Proje 2-10 milyar dolar arasında değişebilir. Bunun gerçekleşmesi Türkiye'ye büyük katma değer sağlar'' diye konuştu.

Arap turistlerin diğer turistlere göre çok daha fazla harcama yaptığını, bu rakamın 5-10 bin dolar olduğunu belirten Bayramoğlu, Türk sanayicilerinin de Suudi Arabistan'da yatırım yapmasını istediklerini, ancak şu anda somut bir şey olmadığını, bu toplantının ardından bazı şeylerin kesinleşeceğini düşündüklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title