Haberler

Sabancı Üniversitesi Avrupalı Teknoloji Yönetimi Araştırmacılarını Ağırlıyor

Sabancı Üniversitesi, TÜBİTAK desteğiyle 5-9 Eylül 2011 tarihlerinde 21. Avrupa Teknoloji Yönetimi Doktora Yaz Okulu'na evsahipliği yapacak.

Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi'nde gerçekleşecek Yaz Okulu'nda Türkiye'den ve Avrupa'dan, alanının önde gelen akademisyenleri oturumlar düzenleyecekler. Yaz Okulu'na Bayburt Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü vb. okullardan doktora öğrencileri, Avrupa'dan gelen doktora öğrencileriyle buluşarak bilgi paylaşımı yapacaklar.

Sabancı Üniversitesi 5-9 Eylül 2011 tarihlerinde, 21. Avrupa Teknoloji Yönetimi Doktora Yaz Okulu'na evsahipliği yapıyor. Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi'nde düzenlenecek 21. Avrupa Teknoloji Yönetimi Doktora Yaz Okulu'nun ilk gününde Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller'in açış konuşmasının ardından, Almanya-WHU OttoBeisheim School of Management'tan Prof. Holler Ernest "ARGE ve Patentin Entegrasyonu: Yeni Ürün Geliştirme İçin Uygulamalar" başlıklı bir konuşma yapacak.

Yaz Okulu'nda 6 Eylül Salı günü Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dilek Çetindamar ve Dr. Özgecan Koçak "Teknoloji Yönetimi Pratikleri" başlıklı bir oturum düzenleyecekler. 7 Eylül Çarşamba günü Dilek Çetindamar ve İffet İyigün Meydanlı "Şirket Çalıştayı" gerçekleştirecekler.

Belçika - Katholieke Universiteit Leuven'den Bart Van Looy ve Hollanda- University of Twente'den Petra de Weerd-Nederhof 8 Eylül Perşembe günü "Teknolojik Yetkinliklerin ve Örgütsel Tasarım Süreçlerinin Dinamik Etkileşimi" başlıklı bir oturum gerçekleştirecekler.

Çin -Tongji University ve İsviçre the University of St. Gallen'den Max von Zedtwitz'ın "Geriye İnovasyon ve Çin'in Küresel ARGE Coğrafyasının Değiştirmedeki Rolü" başlıklı oturumu da 9 Eylül Cuma günü düzenlenecek. Aynı gün, öğle yemeğinin ardından Editörlerden" başlıklı bir panel gerçekleşecek. Panelde; Anthony Di Benedetto (Fox School of Business and Management, ABD, Journal of Product Innovation Management, Baş Editör), Jeff Butler (Manchester Institute of InnovationResearch Manchester Business School, University of Manchester, Birleşik Krallık, R&D Konferansları Temsilcisi ve R&D Management Editörü), Jonathan Linton (Telfer School of Management University of Ottawa, Kanada, IAMOT (Internatinal Association of Management of Technology) Temsilcisi ve Technovation: the International Journal of Technological Innovation, Entrepreneurship, andTechnology Management Editörü), Petra De Weerd-Nederhof (University of Twente, Hollanda, Creativity and Innovation Management Editörü) ve Tuğrul Daim (Portland State University, ABD, PICMET Temsilcisi, International Journal of Innovation and Technology Management Editörü ve Technological Forecasting and Social Change Kuzey Amerika Editörü) söz alacaklar. Bu panelde "Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Disiplininde Trendler" ve "En İyi Dergilerde En İyi İşlerinizi Nasıl Yayınlayabilirsiniz?" konuları ele alınacak.

Yaz Okulu'nda, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Çetindamar'ın ana yazarı olduğu ve Palgrave/Macmillan tarafından ders kitabı olarak hazırlanan "Teknoloji Yönetimi Faaliyetleri ve Araçları" doktora öğrencilerinin eğitiminde kullanılacak.

Genç araştırmacıların dikkatini teknoloji yönetimi alanındaki araştırmalarda ülkeler arasındaki farklılıklara çekerek, bu konuda onlara bir farkındalık kazandırmak amaçlandığı Yaz Okulu'nda sizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title