Haberler

Olimpiyat yıldızlarına BUÜ'den ödül

Güncelleme:

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil ederek başarılı olan sporcuları, öğrencisi oldukları Bursa Uludağ Üniversitesi unutmadı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil ederek başarılı olan sporcuları, öğrencisi oldukları Bursa Uludağ Üniversitesi unutmadı. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından olimpiyat yıldızı öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarında ülkemize Gümüş ve Bronz madalya getiren Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencisi milli sporcular Eray Şamdan kazandığı gümüş madalya ile ve Hatice Kübra İlgün ise kazandığı bronz madalya ile Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanan ilk sporcu öğrenciler olarak bir ilke imza attı ve Bursa Uludağ Üniversitesi tarihine geçti.

Yüzme erkekler 200m Kurbağalama elemelerinde BUÜ'lü Berkay Ömer Öğretir, 02: 10. 73'lük derecesi ile 8. sırada yer aldı.

Olimpiyat yıldızı Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri Eray Şamdan, Hatice Kübra İlgün ve Berkay Ömer Öğretir'e Rektörlük binasında düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi. Törene Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin, Milli Olimpiyat Komitesi Üyeleri, Bursa Uludağ Üniversitesi Senatörleri, Bursa Büyükşehir Belediye Spor Başkanı ve sporcu antrenörleri katıldı.

SALONLARA İSİMLERİ VERİLECEK

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz "Öğrencilerimizi Tokyo'daki mücadelelerini büyük heyecanla takip ettik. Kazandıkları başarılarla ülkemizin yüz akı oldular. Başka gençler için rol model oldular. Ülkemiz yangın ve sel felaketiyle boğuşurken adeta içimize su serptiler, bir an olsun içimizin ferahlamasını sağladılar. Üniversitemiz tarihine geçmelerinden dolayı da kendilerini kutluyorum. Onların hiçbir zaman unutulmamaları için öğrencisi oldukları Spor Bilimleri Fakültesi'nin salonlarına isimlerini vereceğiz. Bizlere bu gururu yaşattıkları için değerli öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başta aileleri olmak üzere bu başarıları kazanmalarında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

2024 PARİS OLİMPİYATLARINDA ALTIN MADALYA SÖZÜ ALDIK

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Şahin ise konuşmasında "Öncelikle şampiyonlarımızı kutluyorum. Onlar Tokyo'da bayrağımızı dalgalandırarak ülkemiz için büyük bir iş başardılar. 2024'te düzenlenecek Paris Olimpiyat Oyunları'nda onlardan altın madalya sözü aldık. Onlara güveniyoruz ve başaracaklarından eminiz. Gençlerimizi unutmayarak bu güzel hediyelerle onları misafir ettiğiniz için teşekkür ediyorum. " şeklinde konuştu.

Tören, Tokyo 2020 olimpiyatlarında başarı alan öğrencilerin Senato üyeleri ve misafirlere yönelik selamlama konuşmalarının ardından sona erdi.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Uludağ Üniversitesi Tokyo Bursa Toplum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title