Haberler

Okul müdüründen milyonluk vurgun! Olay ne, nerede oldu? Okul müdürü ne yaptı?

Güncelleme:

Kocaeli'de, bir ortaokulda görev yapan bazı öğretmenler, ek ders ücretinin hesaplarına yatan ücretten yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu fark etti. Okul müdüründen milyonluk vurgun! Olay ne, nerede oldu? Okul müdürü ne yaptı?

Kocaeli'de bir ortaokulda görev yapan öğretmenlerin hesaplarına yatan ek ders ücreti ile bordrolarındaki tutarın farklı olması ortalığı karıştırdı. 4,5 milyon lirayı bulan yolsuzluk iddiası sonrası soruşturma başlatıldı, müfettiş görevlendirildi. Peki, Okul müdüründen milyonluk vurgun! Olay ne, nerede oldu? Okul müdürü ne yaptı?

OLAY NE?

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Saraylı Ortaokulu'nda görev yapan bazı öğretmenler, sistem üzerindeki e-bordroları ile maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık olduğunu tespit etti. Ek ders ücretlerini karşılaştıran öğretmenler, e-bordro üzerinde görünen ek ders ücretinin hesaplarına yatan ücretten yaklaşık 3 kat daha fazla olduğunu fark etti.

OLAY NEREDE OLDU?

Bunun üzerine geriye dönük yapılan kontrollerde, öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaklaşık 4 yıldır bu durumun yaşandığı ve fazla olan miktarın farklı banka hesaplarına yatırıldığı tespit edildi. Konuyla ilgili adli soruşturma başlatılırken, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Okul müdürü M.H.A.'nın da şikayetin hemen ardından emekliye ayrıldığı öğrenildi.

OKUL MÜDÜRÜ NE YAPTI?

Okulda görev yapan 8 öğretmen, dün savcılık talimatıyla Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği'ne davet edilerek "Şikayetçi" sıfatıyla ifade verdi. Öğretmenlerin ifadesinde, olayla ilgisi olan herkesten şikayetçi olduklarını söyledi.

Okulda görev yapan bir başka öğretmen ise ifadesinde hesabına yatan ücret ile e-Devlet'te görülen ücretin farklı olduğunu görmesinin ardından okul müdürünün yanına gittiğini belirterek, "Yanlışlığı görmem üzerine okul müdürüne gittim. Okulun müdürü bana, "Benim ek ders ücretim sana yatmış olabilir, el ile girdiğim için 2 kez basmış olabilirim" dedi. Daha sonra okul müdürü kendi hesabından benim hesabıma para gönderdi ancak ben parayı geri gönderdim" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Kocaeli Kocaeli Hukuk 3.Sayfa Gündem Eğitim Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! 'Bismillah' diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

IShowSpeed'in Türk döneriyle imtihanı! "Bismillah" diyerek ilk ısırığı aldı, ortalığı birbirine kattı

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Ürdünlü 14 hacı adayı kutsal topraklarda hayatını kaybetti, 17 kişi kayıp

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title