Haberler

Merkez Bankası 2 ayda 96 ton altın sattı

Güncelleme:

Dünya Altın Konseyi verilerine göre, Merkez Bankası mart ayında 15.3 ton, nisan ayında ise 80.8 ton altın satışı yaptı. Nisanda açık ara dünyanın en çok altın satan merkez bankası olan TCMB, böylece son 2 ayda 96.1 ton altın sattı.

Dünya Altın Konseyi nisan ayına ilişkin resmi altın rezervi verilerini yayımladı. Buna göre nisan ayında dünya genelinde merkez bankalarının altın rezervlerinde 71 tonluk bir düşüş yaşandı. Bu, Mart 2022'den bu yana altın rezervlerindeki ilk düşüş olarak kayıtlara geçti.

MERKEZ BANKASI 2 AYDA 96 TON ALTIN SATTI

Dünya Altın Konseyi 2023 genelinde merkez bankalarının alım tarafında olmasını beklediklerini, nisan ayındaki düşüşün TCMB tarafından yapılan satış sebebiyle yaşandığını bildirdi. Açıklanan verilere göre TCMB nisan ayında 80.8 ton altın sattı. Raporda bu satışların iç talebe cevap vermek için yapıldığı ifade edildi. Mart ayında da 15.3 tonluk satış yapan TCMB'nin altın rezervleri böylece 2 ayda 96.1 ton azaldı.

YILIN İLK 4 AYINDA REZERVLERDE 50 TON DÜŞÜŞ YAŞANDI

Habertürk'te yer alan habere göre, TCMB yılın ilk 2 ayında ise toplam 45.6 tonluk altın alımı yapmıştı. Böylece yılın ilk 4 ayında rezervlerde net 50.5 ton düşüş yaşandı. Toplam altın rezervi 491.5 tona geriledi. Son 2 aydaki satışlardan önce TCMB 15 ay üst üste altın rezervlerinde artışa gitmişti.

EN FAZLA ALIMI POLONYA YAPTI

Nisan ayında TCMB'nin ardından en fazla altını, 13 ton ile Kazakistan Merkez Bankası, 2 ton ile Özbekistan ve 0.6 ton ile Kırgızistan merkez bankaları sattı. En fazla alım ise 15 ton ile Polonya Merkez Bankası tarafından yapıldı. Çin Merkez Bankası nisanda altın rezervlerini 8 ton, Çekya Merkez Bankası ise 2 ton artırdı.

2022'DE EN ÇOK ALIMI TCMB YAPMIŞTI

2022 yılında ise TCMB 147.6 tonluk alım ile dünyanın en fazla altın alımı yapan merkez bankası olmuştu. Geçen yıl genelinde altın alımında TCMB'yi 62 ton ile Çin Merkez Bankası ve 47 tonluk alım ile Mısır Merkez Bankası takip etmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Dünya TCMB Finans Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı? Ziyech gol sevinci ne anlama geliyor? Hakim Ziyech el işareti anlamı ne?
500

Yorumlar (29)

remat tamer:

hangi gerekçeyle sattı....seçim öncesi insanlar uyanmasın diye..kuru baskılamk için sattı...ülkemizin geleceğini sattı...

445
76
yanıtYanıtla
özgür yorulmaz:

kafayı yemişssiniz hakkaten el birliğiyle yiyolar ama tek başlarına değil yedirmezler tonlarca altını milyarlarca doları olay bu azcık gözünüzü açın bu nasıl bir mallıktır allahım akıl fikir ver her denilene inanmayın siyaset kirli bir sahne

yanıt0
yanıt1
Fikret Dikbaş:

Bu hükümet kurulmadan her şey hüsrana uğradı.Altın dolar rekorlar kırıyor.bu millete haktır.şimdi çok daha intihar girişimi olabilir.insanların ruhsal dengesi bozuktu.dahada bozulacaktır.Allah kötülük yapanları,milletin hakkını yiyenleri kahr-ı perişan eylesin.

396
106
yanıtYanıtla
O Z:

intihar vakaları dünya genelinde aşırı tempoda artıyor. Gelişmis ülkelerde de durum farklı değil. Bunun nedeni henüz bulunmadı. Lütfen uyduruk sebeplerle ülkenin durumuna mal etmeyin.

yanıt3
yanıt17
ferfer:

oz büyücüsü sadece kötü gidişata kılıf uyduruyorsun kendince a habere bakarsan dünya sürünüyor bir bu ülke ayakta :))gelişmiş ülke ile az gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerini karşılaştırırsan neyin ne olduğunu anlarsın ama yok sen a haber izlersin o zaman yapacak bişey yok:))

yanıt1
yanıt2
Tarık Arslan:

Türkiye yüzyılı başlamış anlaşılan göz göre göre çekinmeden ülkeyi satıyorlar , halay çekenler neredesiniz??

230
66
yanıtYanıtla
Blackened:

Geçen sene 147 ton altın alırken de battık bittik diye yaygara kopariyordunuz, merkez bankası altin alir satar, zerre ekonomi bilginiz yok anca atıp tutuyorsunuz

yanıt38
yanıt160
ERKAN ÜNAL:

2022 de en çok alım yapıp şimdi ise en çok satış yapıyoruz,ne iş??

226
33
yanıtYanıtla
O Z:

Kâr etmek için olamaz mı? Bizim milletin mantığına hayranım. Herşeyi sadece olumsuza yormaya programlı. :)

yanıt5
yanıt15
mehmet:

milletin vergileri sırf seçim kazanmak için nasılda çar çur edilmiş.

200
38
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title