Haberler

Kamerun Müslüman mı? Kamerun dini nedir, hangi dine mensup?

Güncelleme:

Kamerun ya da resmî adı ile Kamerun Cumhuriyeti, Afrika kıtasının orta batı bölümünde yer alan bir ülkedir. Kamerun 2022 Katar Dünya Kupası'na katılamaya hak kazandığı için dini merak ediliyor. Peki, Kamerun Müslüman mı? Kamerun dini nedir, hangi dine mensup?

Bölgeye gelen ilk Avrupalılar olan Portekizli denizciler, burada içerisinde bol miktarda kabuklu hayvan gördükleri bir nehre kendi dillerinde kabuklu hayvan anlamına gelen Camarões adını vermişlerdir. Dini merak edilen Kamerun Müslüman mı? Kamerun dini nedir, hangi dine mensup? İşte detaylar haberimizde...

KAMERUN MÜSLÜMAN MI?

Ülkede hakim olan din Hristiyan dinidir. Buna göre nüfusun %69,2 Hristiyan inancına göre yaşamını sürdürmektedir. Bu oran içerisinde Katolik mezhebine mensup Hristiyanların oranı %38,4, Protestan mezhebine mensup %26,3, Ortodoks mezhebi mensuplarının oranı %0,5 ve diğer Hristiyan mezheplerine mensupların oranı %4 düzeyindedir. Dieudonné Bogmis gibi bilinen Katolik psikoposa da sahiptir. İslamiyet ülke içerisinde en yaygın ikinci din konumunda olup, İslami inancına göre yaşamlarını sürdürenlerin oranı %20,9 düzeyindedir. Ülke genelinde ayrıca %5,6 oranında Batı ve Orta Afrika dinlerine, %1 düzeyinde de başka dinlere inanan bir kesim mevcuttur. Kamerun'da herhangi bir dine inanmadığını belirten nüfusun oranı %3,2 seviyesindedir.

İslamiyet ülkenin özellikle kuzey bölgesinde yaşayan nüfus arasında oldukça yaygın bir konumdadır. Kamerun'un kuzeyinde Müslümanlar oran olarak diğer dinlere göre daha yaygın olarak gözlemlenmektedir.

Kamerun ya da resmî adı ile Kamerun Cumhuriyeti, Afrika kıtasının ortabatı bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Nijerya, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo Cumhuriyeti, Gabon, Ekvator Ginesi ve 402 km'lik sahil şeridi ile Atlas Okyanusu oluşturmaktadır. Ülkenin başkenti Yaoundé'dir.

ÜLKE İSMİ

Bölgeye gelen ilk Avrupalılar olan Portekizli denizciler, burada içerisinde bol miktarda kabuklu hayvan gördükleri bir nehre kendi dillerinde kabuklu hayvan anlamına gelen Camarões adını vermişlerdir. Bu isim daha sonraki dönemlerde önce bölgede yer alan dağlık alanlara daha sonra da günümüzde Douala'yı da kapsayan alana son olarak da tüm bölgeye ismini vererek bugünkü ülke sınırlarının tamamının ismi olarak kullanılmıştır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Kamerun Gündem Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title