Haberler

İstanbul: İstanbul'da Yerel Yönetimler

AK Parti Yakuplu Belde Teşkilatı Engelliler Komisyonu ile Kadın Kolları, Büyükçekmece ve beldelerinde yaşayan engelli vatandaşları buluşturdu.

AK Parti Yakuplu Belde Teşkilatı Engelliler Komisyonu ile Kadın Kolları, Büyükçekmece ve beldelerinde yaşayan engelli vatandaşları buluşturdu.

Engelliler Haftası kapsamında Revan'da düzenlenen yemekli geceye; Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak, Meclis Başkan Vekili Ahmet Azizağaoğlu, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkan Yardımcısı Hayati Makine, AK Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Yeşil Aytulum, AK Parti Yakuplu Belde Başkanı İsmail Karadeniz ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, AK Parti Yakuplu Belde Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Gülseren Karaali ve yönetim kurulu üyeleri, Yakuplu Belde Teşkilatı Gençlik Kolları Başkanı Mümin Altunbay, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, belde teşkilatları engelliler komisyonu başkanları, engelliler ve aileleri katıldı.

Gecenin açış konuşmasını, AK Parti Yakuplu Belde Başkanı İsmail Karadeniz yaptı. Engelli vatandaşlar için hiçbir zaman 'özürlü' ifadesini kullanmadıklarına dikkat çeken Karadeniz, "Engelli olmak, normal hareket alanının, doğuştan ya da sonradan gelen etkilerle biraz daha kısıtlı olmasıdır. Bir de hiçbir engeli olmadığı halde, duymazdan, görmezden gelen, yapılan iyi şeyleri bile eleştirenler var. İşte onlar da bana göre özürlü insanlardır" dedi.

AK Parti hükümetinin engelli vatandaşlara hiçbir dönemde olmadığı kadar önem verdiğini kaydeden Karadeniz, "Engelliler yasası AK Parti döneminde çıktı. Engelli vatandaşlarımıza, parti teşkilatlarımızın en alt kademesinden milletvekilliğine kadar yönetimin her kademesinde yer vererek, kendilerini ifade etme hakkı verildi. Onların hayattan kopmalarına, dört duvar arasına hapis olmalarına izin vermedik, vermeyeceğiz de. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan da bir engelli adayıdır" diye konuştu.

Beldesinin Engelliler Komisyonu Başkanı Gözde Beşkardeş'in çalışmalarını takdirle karşıladığını ve yönetim olarak bu çalışmalara ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade eden İsmail Karadeniz, "Kendisiyle altı ay kadar önce tanıştık ve komisyonu oluşturmasını istedik. Hiçbir deneyimi yoktu ve başarıp başaramayacağı endişesi içindeydi. Gereken eğitimi verdik, yol gösterdik. Kısa sürede kendi teşkilatını kurdu ve beldemizdeki engelli vatandaşlara ulaşarak, gereken desteğin verilmesini sağladı. Çalışmalarıyla ilgili çıtayı her geçen gün daha da yükseltiyor. Kendisini kutluyorum" diye konuştu.

Daha sonra mikrofona gelen Engelliler Komisyonu Başkanı Gözde Beşkardeş, çok heyecanlı olduğunu ifade ederek başladığı konuşmasında, engelli olmanın hayattan kopmayı gerektirmediğini ifade ederek, kendilerine toplu ulaşım araçlarında seyahat edebilecek olanaklar sağlandığı takdirde, çalışma hayatına daha çok katılıp üretici konuma geçebileceklerini söyledi.

Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak da, göreve geldikleri günden beri, beldede yaşayan engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çaba harcadıklarını belirterek, "Benden önceki konuşmacıların da belirttiği gibi, her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızın hayata daha sıkı tutunmalarını sağlayacak, hayatlarını kolaylaştıracak koşulları sağlamak bizim asli vazifelerimiz arasındadır. Bugüne kadar elimizden geldiğince yanlarında olduk ve olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Gecenin son konuşmacısı, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş oldu. Dernek olarak Türkiye genelinde pek çok önemli çalışmaya imza attıklarını kaydeden Baş, Yakuplu'da da bu konuda canla başla çalışan insanlar olduğunu ifade ederek, "Gerek AK Parti Belde Teşkilatı üyeleri gerekse Belediye Başkanı Şanver Çolak'ın bu anlamda özverili çalışmaları olduğunu öğrendim ve bu beni çok mutlu etti. Yakuplu'da hep birlikte çok daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Beylikdüzü Folklor Araştırma ve Turizm Derneği Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi'nin sunduğu gösteri beğeniyle izlendi.

Katılımcılar, Türk Halk Müziği Sanatçısı Ahmet Satılmış'ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle coşarken, engelli misafirlerden Onur ve Uğur Aygün de ikişer türkü okudu. Bu arada Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak, AK Parti Yakuplu Belde Başkanı İsmail Karadeniz ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş'a katkı ve katılımlarından dolayı birer plaket takdim edildi.

Gecede, Yakuplu Belediye Başkanı Şanver Çolak tarafından Hanife Günay'ın üçü de engelli olan çocuklarından ikisine oturaklı tekerlekli sandalye hediye edildi. Çolak, Günay'ın üç çocuğuna bakma mücadelesi verdiğini ifade ederek, takdire şayan bir anne olduğunu söyledi. Engelli katılımcılara birer kol saati dağıtılan gecede, yapılan çekiliş sonucu altın kazanan Gençlik Kolları Başkanı Mümin Altunbay bu altını Hanife Günay'a hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title