Haberler

Haluk Ulusoy : "Ya Küfrü Ya Futbolu Tercih Edeceğiz."

- Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Futbol Sahalarında Küfre Karşı Mücadele Ettiklerini Ve Küfüre Karşı Ağır Müeyyideler Uygulüayacaklarını Söyledi.

- Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, futbol sahalarında küfre karşı mücadele ettiklerini ve küfüre karşı ağır müeyyideler uygulüayacaklarını söyledi.

Haluk Ulusoy, Lig TV`ye verdiği özel röportajda futbol sahalarından yaşanan küfür ve şiddet olayları ile ilgili olarak önümüzdeki hafta yapacakları yönetim kurulu toplantısında konuyu ayrıntılı biçimde değerlendireceklerini belirterek, ¨Profesyonel arkadaşlara fikirlerimi söyledim. Kulüp başkanlarıyla da tartışıp, uygulamaya geçeceğiz. Bütün Türkiye ne kadar etkili olduğumuzu, ağır müeyyideler uygulayacağımızı görecek. Ya küfrü ya futbolu tercih edeceğiz. Ya küfre devam edilecek ya da sahalarda futbol oynayacağız. Bu durum uzadıkça Türkiye`de futbol, futbol olmaktan çıkıyor. Buna `dur` diyecek ekip de bizim ekibimiz olacak¨ dedi.

İtalya futbolunda yaşanan skandal sonrası Juventus, Milan, Lazio ve Fiorentina gibi köklü kulüplerin ligden düşürülmesinin gündeme gelmesiyle ilgili bir soru üzerine de Ulusoy, ¨Benim elimde belge olduğu takdirde neler yapabileceğimizi Türk halkının görmesi gerekir. İtalya`daki olayların Türkiye`de asla yaşanmayacağına inanıyorum. Ama yaşanırsa da hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmaz, anında ikinci, üçüncü lige gönderilirler. Bunu yapacak yürek bizde var¨ diye konuştu.

Ulusoy ayrıca, bir soru üzerine, üstünde siyasi baskı hissetmediğini belirterek,

¨Türkiye-İsviçre milli maçı sonrası bu ülkeyi zarara uğratanları kimse soruşturmuyor, ama beni iki milyar liralık fatura için mahkemeye veriyorlar¨ şeklinde konuştu..

Futbol Federasyonu Başkanı Ulusoy, federasyon faaliyetlerine siyasetin etkisi nedeniyle FIFA tarafından ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalan Yunanistan ile ilgili bir soru üzerine de şöyle konuştu:

¨Haluk Ulusoy seçilmeseydi, belki daha fazlası bizim başımıza gelebilirdi. FIFA politikacıların spora karışmasını asla kabul etmiyor. Eğer olursa da Yunanistan`da olduğu gibi anında el koyuyor. Türkiye`de daha kötüsü olabilirdi. Hükümetleri, politikacıları bu şekilde davranmaya iten insanlar var. Bunları Türkiye`de herkes biliyor. Onlar Türk futbolunu dünyaya rezil eden kişiler. Ancak güneş balçıkla sıvanmıyor. Onlar önce Haluk Ulusoy`un başarılarına yaklaşacaklar ki daha sonra Haluk Ulusoy ile konuşabilsinler. Ulaştığımız başarıları silmek mümkün değil. Ben inanıyorum ki ülkemin insanı da bana güveniyor, inanıyor.¨

Fenerbahçe Kulübü ile Futbol Federasyonu arasındaki ilişkilerin gerginliğine de değinen Haluk Ulusoy, bunun kesinlikle kendisinden kaynaklanmadığını ifade eden Ulusoy, ¨Benim tarafımdan olan bir şey yok. Benim Fenerbahçe`ye karşı en ufak art niyetim, kötü düşüncem olamaz. Ama maalesef Fenerbahçe`nin tutumu böyle, değiştirecek halim yok. Maalesef Fenerbahçe ile yıldızım bir türlü barışmadı ve bu benden kaynaklanan bir şey değil. Ancak hangi federasyon başkanı geldiyse maalesef Fenerbahçe Kulübü ile hiçbir şekilde yıldızları barışmadı. Neden sadece Fenerbahçe? Niye bütün kulüplerle barışık da Fenerbahçe ile olunamıyor? Bence bunun araştırılması lazım. Kötü niyetli olan taş olsun. Başkan Aziz ile aramda şahsi kötü bir tavrımız olmadı. Ortada bir hata varsa sadece federasyonda aramaya gerek yok. Birlik beraberlik içinde bu gemiyi yürütmek zorundayız. Her kulübe aynı mesafedeyiz.¨

2006 Dünya Kupası`ndaki hakemlerin performansını gördükten sonra, finallerde Türk hakem bulunmamasının burukluğunu yaşadığını anlatan Ulusoy, ¨Bizden bir-iki hakemin olmaması son derece üzüntü verici. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası`nda en az bir hakemimizi görmek için FIFA, UEFA ve ülkemizde var gücümüzle çalışıyoruz¨ dedi.

2008 Avrupa Şampiyonası finalleri hakkındaki görüşlerini de açıklayan Haluk Ulusoy, ¨Geçmişteki bilgimiz, deneyimimiz, birikimiz, bizi inşallah Avrupa Şampiyonası`na taşıyacak. İnanıyorum ki 2008 Avrupa Şampiyonası`na katılacağız ve final oynayacağız. Bu deneyim bizde var. Olmazsa olmazımız bu Avrupa Şampiyonası`na katılmaktır¨ dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile son derece uyumlu bir şekilde çalıştıklarını anlatan Ulusoy, Terim ile yollarını ayıracakları yönündeki spekülasyonlarla ilgili olarak şunları söyledi:

¨Kendisinden memnunum. Kesinlikle böyle bir şeyi aklımın ucundan bile geçirmedim. Ayrıca görevden alacak olsak, bugüne niye bırakayım ki? Göreve geldiğimizde yollarımızı ayırırdık. Bizim Fatih Hocamıza inancımız sonsuz.¨

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye`nin cezalı üç maçından ilk ikisini Almanya`da Schalke 04`ün maçlarını oynadığı statta yapacaklarını açıklayan Ulusoy, Norveç ile yapılacak üçüncü maçın yerinin ise daha sonra belirleneceğini söyledi.

Ulusoy, iç saha maçlarının yerinin de teknik heyetle yapılacak görüşmenin ardından netleşeceğini kaydetti.

FIFA Disiplin Kurulu tarafından Türkiye`ye verilen cezalarda indirim yapılmasının ardından Türk medyasından yeterince destek alamadıklarından yakınan Ulusoy, bu açıdan üzüntülü ve kırgın olduğunu vurgulayarak, ¨Bu kadar büyük emeğin karşılığını Türk medyasından alamadık. Sanki çok basit bir olay gibi geçiştirildi, hiç üstünde durmadılar. Bundan dolayı üzüntülüyüm. Bir hakkı teslim etmek ülkemiz insanına yakışırdı diye düşünüyorum. Çünkü yapılan iş küçük değildi. FIFA tarihinde ilk kez ceza indirimi oldu. 19 Ocakta genel kurul bizi göreve getirmeseydi bu davanın böyle sonuçlanacağını sanmıyorum. Turnuvalardan ihraç ediliyorduk. Bize inananları mahcup etmedik.¨

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bu yıl ilk kez 30 Temmuz`da lig şampiyonu Galatasaray ile kupa şampiyonu Beşiktaş arasında Almanya`da oynanacak olan Süper Kupa`yı, önümüzdeki sezon da Avrupa`ya açmayı planladıklarını söyledi.

Ulusoy, sonraki yıllarda Süper Kupa`daTürkiye Ligi şampiyonu ile Avrupa`da şampiyonluğa ulaşmış bir ülkenin takımıyla karşı karşıya getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title