Haberler

Dövme haram mı Diyanet fetvaları!

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, vatandaşlardan gelen dini soruları yanıtlıyor. Bu kapsamda vatandaşların en çok sorduğu sorulardan biri olan Dövme haram mı konusunda detaylı açıklama yapıldı. Peki, dövme haram mı?

Dini konularda araştırma yapanlar Dövme haram mı konusunda detaylı incelemeler yapıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı vasıtasıyla Dövme haram mı konusunda fetva yayınladı. Peki, dövme yaptırmak caiz mi, Dövme haram mı İşte, detaylar

DÖVME HARAM MI? DÖVME YAPTIRMAK CAİZ Mİ?

Hz. Peygamber (s.a.s.), vücuda dövme yapmak, dişleri incelterek seyrekleştirmek gibi ameliyeleri, yaratılışı değiştirmek, fıtratı bozmak kapsamında değerlendirmiş ve bunu yapanların ve yaptıranların Allah'ın rahmetinden uzak olacağını bildirmiştir (Buhârî, Libâs, 83-87; Müslim, Libâs, 120). Dolayısıyla dövme yaptırmak caiz değildir (İbn Kudâme, el-Muğni, I, 129).

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title