Haberler

Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Cenevre'de Kutlandı

Cenevre Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarkçı ile Dünya Ticaret Merkezi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Haluk Ilıcak ve eşleri birlikte yabancı misyon şeflerine bir kutlama resepsiyonu verdi.

Cenevre Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarkçı ile Dünya Ticaret Merkezi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Haluk Ilıcak ve eşleri birlikte yabancı misyon şeflerine bir kutlama resepsiyonu verdi. Kutlamaya katılımın geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla olduğu gözlendi. Kutlama öncekilere nazaran Türkiye'de yaşayan maden kazası nedeni ile buruk geçti.

İki saat süren davette, yabancı şeflerin büyükelçilere kaza ile ilgili olarak 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundukları öğrenildi.

CENEVRE BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA RESEPSİYON

Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder'in konsoloslukta verdiği resepsiyona katılımın önceki yıllarar göre daha gazla olduğu görüldü. Bayraktar resepsiyonda yaptığı konuşmada Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu ve bugünlere nasıl gelindiğini anlattıktan sonra Türkiye'de yaşanan Maden kazasında 18 işçi kardeşimizin toprak altında olduğu ifade ederken onların en kısa zamanda kurtulmalarının haberini sabırsızlıkla ve heyecanla beklediğini söyledi.

Kutlamada Birleşmiş Milletler Nezninde Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ve Dünya Ticaret Merkezi Neznindeki Büyükelçi Haluk Ilıcak da hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Ticaret Merkezi Birleşmiş Milletler Türkiye Cenevre Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title