Haberler

Bitirilemeyen Üst Geçide Türk Usulü Çözüm

Başkent Ankara Dünyada Eşine Benzerine Rastlanamayacak Bir Köprüye Sahip. Tamamlanamayan Çelik Üst Geçit Köprüye Vatandaşlardan Tahta Merdivenli Çözüm Getirildi.

Başkent Ankara dünyada eşine benzerine rastlanamayacak bir köprüye sahip. Tamamlanamayan çelik üst geçit köprüye vatandaşlardan tahta merdivenli çözüm getirildi.

Açılışı zamanından bir yıl önce Esenboğa Havalimanı yeni terminaliyle aynı gün gerçekleştirilen Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Pursaklar Beldesi girişindeki üst geçit belde halkına çileli günler yaşatıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kabinedeki bakanların katılımıyla, 13 Ekim 2006 tarihinde şaşalı bir törenle hizmete açılan Turgut Özal Bulvarı üzerinde hala bitirilemeyen üst geçidi görenler gözlerine inanamıyor. Yol yapımı öncesinde trafik ışığı sayesinde karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilen Pursaklar Beldesi halkı, aylardır süren yol inşaat çalışmalarının yanı sıra inşaatı tamamlanamayan üst geçit çilesini çekiyorlar.

Havalimanı üzerindeki Turgut Özal Bulvarı üzerinden aşırı süratli geçen araçların yol açtığı onlarca ölümlü, yaramalı ve maddi hasarlı trafik kazasına şahit olarak korkan belde halkı, inşaatı tamamlanamayan çelik üst geçitten geçebilmek için bir "tahta merdiven" yaparak, geçişlerini zorda olsa kolaylaştırmak için böyle bir çözüme başvurdular. İlköğretim öğrencisinden, en yaşlısına kadar ölüm korkusuyla bitirilemeyen üst geçidi zorunlu kullanan belde halkından bir çoğu ise tahta merdivenden korkarak tekrar üst geçidin diğer tarafına geçerek ölüm tuzağı yoldan geçmek zorunda kalıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni çektikleri çileden dolayı eleştiren Pursaklar Beldesi halkı, kendilerini göz göre ölüme terk edildiklerini öne sürüdüler. Belde halkı eleştirilerini şöyle dile getirdi: "Gazetelerde televizyonlarda, 'açılışı bir yıl önce gerçekleştirdik' sözleriyle övünen siyasetçiler, gelip çektiğimiz çileyi görsünler. Dünya'nın hiçbir yerinde araç öncelikli hizmet yapamazsınız. Önce insan öncelikli olmalıdır yapılan çalışmalar. Göz boyamaktan başka bir şey yapmadılar. Bu merdivenden inip çıkarken düşen onlarca kişi yaralandı, ancak karayolunda süratli seyreden araçların altında kalıp ezilmekten dahi iyidir diye düşünüp burayı kullanıyoruz. AB'ye girecek bir ülkenin Başkenti'nin manzarasıdır bu... 'Başkent'in prestijli yolu' dedikleri bu mu?..."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title