Haberler

Alper Gezeravcı döndü mü, ne zaman dönecek?

Uzaya çıkan ilk Türk olan Alper Gezeravcı'nın uzaydan dünyaya dönüş yolculuğu merak ediliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından "Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz" mesajını paylaştı. Peki, Alper Gezeravcı döndü mü, ne zaman dönecek?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. Peki, Alper Gezeravcı döndü mü, ne zaman dönecek?

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN DÖNECEK?

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının dönüş tarihinin ertelenmesi hakkında SpaceX şu açıklamayı yaptı: "Florida kıyılarındaki toparlanma havası, Dragon ve Ax-3 mürettebatının karadan ayrılıp güvenli bir şekilde Dünya'ya dönmesi açısından elverişsiz olmaya devam ediyor. Artık Dragon'un ISS'den ayrılması için en erken 6 Şubat Salı günü hedefleniyor."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin paylaşımda bulundu. "Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz. Mürettebatı güvenli bir şekilde Dünya'ya geri getirmek için iniş bölgesinin hava koşullarının uygun olmadığı değerlendirildi. Bir sonraki ayrılma tarihi (tahmini) 5 Şubat saat 17.00 ve Dünya'ya dönüş (tahmini) 6 Şubat saat 17.50."

Alper Gezeravcı döndü mü, ne zaman dönecek?

ALPER GEZERAVCI NE ZAMAN GİTTİ?

Gezeravcı ve beraberindeki üç astronot, SpaceX'in Dragon uzay aracıyla Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla yörüngeye fırlatıldı. Florida'da gerçekleşen fırlatma, 19 Ocak saat 00.49'da gerçekleşti. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saatlik bir yolculuğun ardından 20 Ocak TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi. Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 14 gün boyunca programı dahilinde 13 deney gerçekleştirdi.

Alper Gezeravcı döndü mü, ne zaman dönecek?

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Mehmet Fatih Kacır Alper Gezeravcı Sosyal Medya Türkiye Gündem Teknoloji Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title