Haberler

Afet Kriminal İnceleme Birimi sayesinde afetzedenin kim olduğu anında öğrenilebiliyor

Güncelleme:

Afet Kriminal İnceleme Birimi sayesinde afetzedenin kim olduğu anında öğrenilebiliyor Afet Kriminal İnceleme Birimi Merkezinde (AKİ), afetlerde afetzedelerin kimliklendirme çalışmasının yanı sıra afet olaylarını sebep sonuç ilişkisi içinde inceleyerek nedenleri hakkında raporlar düzenleniyor.

Afet Kriminal İnceleme Birimi sayesinde afetzedenin kim olduğu anında öğrenilebiliyor

ANKARA - Afet Kriminal İnceleme Birimi Merkezinde (AKİ), afetlerde afetzedelerin kimliklendirme çalışmasının yanı sıra afet olaylarını sebep sonuç ilişkisi içinde inceleyerek nedenleri hakkında raporlar düzenleniyor.

İçişleri Bakanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Afet Kriminal İnceleme Birimi Merkezi'nin afet öncesi, afet anı ve sonrasında çalışmalarını nasıl gerçekleştirdiğini gösteren bir tanıtım videosu yayımladı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kriminal Daire Başkan Yardımcısı Oğuz Tüzün, AKİ'nin artık bir ana unsur haline geldiğini söyleyerek, "Afet olaylarının öncesinde, esnasında ve sonrasında bir çok tedbirin alınması gerekmektedir. Bu hazırlıklar sonucunda da afet olayına doğru bir şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir. Bizim ülkemizde daire başkanlığımızın bünyesinde, 'Felaket Kurbanlarını Kimliklendirme Büro Amirliği' olarak faaliyet gösteren büromuz, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun öngörüleri, emir ve talimatları doğrultusunda 'Afet Kriminal İnceleme' Birimi olarak, kısaca 'AKİ' olarak değiştirilmiştir. Burada görev alacak personelin eğitimi konusunda ise çok hassas davranıyoruz. Çok geniş bir yelpazede meydana gelebilecek tüm olayları, birimleri, antropoloji, biyoloji, dini yönden olan konuları da personellere eğitimler veriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde Afet Kriminal İnceleme Birimimiz, daha önce bu afet konularında bir destek unsuruyken şu anda edinmiş olduğu tecrübe sayesinde bir ana unsur haline gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

"Afetzedenin 30 saniye içinde afetzedenin kimlik bilgilerine ulaşıyoruz"

Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü İsmail Şahin ise, Türkiye'nin bu alanda ilk sırada yer aldığını belirterek, "Diğer ülkelerde sadece kimliklendirme çalışması yapılırken, ülkemizde hem afetzedelerin kimliklendirme çalışması yapılıyor, hem de afet olaylarında sebep sonuç ilişkisiyle birlikte neden olmuş olabileceği, ya da afette bulunan bir ölünün neden ölmüş olabileceği konusunda da raporlar düzenleyerek Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderiyoruz. Bu konuyla alakalı da ilk sıradayız. 30 saniye içinde afetzedenin kimlik bilgilerine ulaşıyoruz ve yakınlarının da kimliklerine ulaşarak hızlı bir şekilde diğerlerini de kurtarıyoruz. Panik anında zor durumda kalan vatandaşlarımızın da hizmetindeyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

İçişleri Bakanlığı İnceleme Türkiye 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title