Haberler

Haber-iş Başkanı Akcan: "Sabrın Sonuna Geldik"

Haber-iş Başkanı Ali Akcan, Sabrın Sonuna Geldiklerinin Belirterek, 16 Ekim'de Greve Yapma Kararı Aldıklarını Hatırlattı. Henüz Resmi Bir Teklifin Olmadığını Söyleyen Akcan, "Eşşeğin Canı Yandığı Zaman Atı Geçer" Dedi.

-Haber-İş Başkanı Ali Akcan, sabrın sonuna geldiklerinin belirterek, 16 Ekim'de greve yapma kararı aldıklarını hatırlattı. Henüz resmi bir teklifin olmadığını söyleyen Akcan, "Eşşeğin canı yandığı zaman atı geçer" dedi.

ANKARA (ANKA) - -Haber-İş Başkanı Ali Akcan, sabrın sonuna geldiklerinin belirterek, 16 Ekim'de greve yapma kararı aldıklarını hatırlattı. Henüz resmi bir teklifin olmadığını söyleyen Akcan, "Eşşeğin canı yandığı zaman atı geçer" dedi.

Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan, Türk Telekom'dan henüz resmi bir teklif gelmediğinin belirterek, işverenin grevin altından kalkamayacağının altını çizdi. Grev bayram süresince de görüşebileceklerini dile getiren Akcan, "Sabrın sonuna geldik. Eşşeğn canı yandığında atı geçer. Biz anlaşma taraftarıyız. Masada çözmek istiyoruz ama ortada ciddi bir teklif yok" dedi.

Akcan, yabancı sermaye düşmanlığı yapmadıklarını, var olan haklarını istediklerini kaydetti. İşverenden kazanılmış haklarını istediklerini kaydeden Akcan, "Biz hakkımızı grevle değil, masa başında almak istiyoruz. Telekom'dan yapamayacağı bir şey talep etmedik. Söylenildiği gibi yüzde 38 oranında zam talep etmiyoruz. Biz yüzde 19 oranında zam isteğimiz olduğunu söylüyoruz. O zaman yüzde 38'in yarısını versinler hemen sözleşmeyi imzalayalım" diye konuştu.

-KAPSAM MADDESİ UZLAŞMAZLIĞI-

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title