Haberler

Gürsu'dan Yunanistan'a Kültür Köprüsü

Bursa'nın Gürsu Belediyesi'nin Öncülüğünde 22 Kişiden Oluşan Bir Heyet, Yunanistan'a Bir Ziyaret Gerçekleştirdi. Heyet, Kültürel ve Ticari İşbirliğinin Geliştirilmesi Yönünde Girişimlerde Bulunurken, Vodina ve Kapınya Belediye Başkanları, Edesa Ticaret ve Sanayi Odası ile İskeçe Türk Gençlik Birliği de Ziyaret Edildi.

Bursa'nın Gürsu Belediyesi'nin öncülüğünde 22 kişiden oluşan bir heyet, Yunanistan'a bir ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, kültürel ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi yönünde girişimlerde bulunurken, Vodina ve Kapınya Belediye Başkanları, Edesa Ticaret ve Sanayi Odası ile İskeçe Türk Gençlik Birliği de ziyaret edildi.

Yunanistan'daki 4 günlük geziye, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, Gürsu Esnaf Odası Başkanı Ahmet Orhan, Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜSAB) Müteşebbis Heyet Başkanı Kazım Elmas, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Birol Kaya, Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, İlçe Müftüsü İbrahim Gemici, Gürsu Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdal Say ve Gürsulu işadamları katıldı.

Tarihten gelen kültür birliğinin paylaşılmasının ve pekiştirilmesinin önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Gürsu'nun bugününü şekillendirirken tarihsel mirasını korumaya özen gösteriyoruz. Çünkü, tarihten gelen zenginliklerimiz diğer milletlerle olan kültürel, ekonomik ve turizm alanlarındaki ilişkilerimizde aramızda köprü oluşturmakta. Bu köprüyü kurmaya yönelik yürütülecek çalışmalarda, kamu yöneticisi olarak bizlere de önemli görevler düşmekte. Bu amaçla düzenlediğimiz bu gezide kardeş kent ilişkisinin kurulmasına yönelik olarak da ilk adımlar atılmış oldu" dedi.

Gezi kapsamında; Selanik, Gümülcine, İskeçe, Serez, Drama, Manastırcık, Sıbıska, Kavala, Edesa, Langaza, Fışton ve Kılkıç' ın tarihi ve turistik yerleri gezildi, kentsel yapılarında incelemelerde bulunuldu. Heyet ayrıca; Vodina ve Kapınya Belediye Başkanları, Edesa Ticaret ve Sanayi Odası ve İskeçe Türk Gençlik Birliği'ni de ziyaret etti. Ziyaretlerde kurum temsilcilerine; Gürsu' nun tarihi fotograflarından oluşan albüm, Gürsu' nun turizm potansiyelinin anlatıldığı broşür, Gürsuspor atkısı ve flaması, kestane şekeri ve bornoz hediye edildi.

(SS-İHS) 28.05.2008 17:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title