Haberler

Güneydoğulu Belediyelerden Sele 200 Bin YTL Kaynak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği, Selden Zarar Görenlerin Mağduriyetlerini Gidermek İçin 200 Bin YTL'lik Bir Kaynak Ayırarak, 2 Kamyonluk Yardım Malzemesini Batman'a Gönderileceği Belirdildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), selden zarar görenlerin yaralarının sarılması için 200 bin YTL’lik bütçe ayırdı ve bin paketten oluşan 2 kamyon yardım malzemesini Batman’a gönderecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve GABB Başkanı Osman Baydemir, Afet Yardım Kabul Merkezi’nde açıklama yaptı. Baydemir, Sur, Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir belediyeleri ile başta Sarmaşık Derneği olmak üzere diğer sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Merkez’in, temel hedefinin selden zarar görenlere yardım olduğunu söyledi. Baydemir, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin 31 tondan oluşan bin paketlik 2 kamyon kuru gıda malzemesini Batman’a göndereceklerini söyledi.

İŞ MAKİNASI TEMİN EDİLECEK

GABB’ın hemen ardından Bismil, Çınar Uludere ve Şemdinli ilçelerine Afet Yardım Kabul Merkezi aracılığıyla yardım göndereceğini belirten Baydemir, GABB’ın ayrıca selin vurmuş olduğu ilçe ve kasabalara özellikle de maddi durumu yerinde olmayan, teknik imkanları az olan belediyelere iş makinesi temin etme kararı aldığını açıkladı. Bu kararın faaliyete geçtiğini ifade eden Baydemir, ilk etapta Uludere’deki tahribatı ortadan kaldırmak için bir kamyon ve iş makinesi olarak da bir kepçe gönderdiklerini söyledi. Baydemir, GABB’ın 200 bin YTL’lik bir bütçeyi selin oluşturduğu yaraların sarımı için harcama kararı aldığını da açıkladı.

HERŞEY KAYITLA

Yardım Kabul Merkezi’ne getirilen her malzemenin kaydedildiğini, çıkışlarının da yine kayıt altına alındığını anlatan Baydemir, “Örneğin Batman’a ulaştırılmışsa, kime teslim edildiği de tutanak altına alınıyor” dedi. Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gerçekten Batman kentimizdeki yurttaşlarımız çok zor durum yaşıyor. Selin vurduğu 12 mahallenin büyük bir kısmını gezdim. İçler acısı bir durumla karşı karşıyayız. Dolayısıyla tartışmanın zamanı değil çok da konuşmanın zamanı değil. Eylem zamanıdır, iş zamanıdır. Herkesi gönül koymaya destek elini uzatmaya davet ediyorum.”

BELÇADSAN’DAN 100 BATTANİYE

Bu arada Belediye Çalışanları Derneği Yardım Sandığı (BELÇADSAN) aracı da 100 battaniye getirerek Yardım Kabul Merkezi’ne bıraktı. BELÇADSAN Başkanı Vecihi Aydoğan “Bölgeden yükselen haykırışlar abartılı değildir. Başbakanı Bölge’ye davet ediyoruz. Bizzat gelerek acıları yerinde görmesini istiyoruz” diye konuştu.

ALO 153

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title