Haberler

Güneydoğu'da Eğitime Kar Engeli

Güncelleme:

Bingöl, Elazığ, Şırnak ve Siirt'in birçok merkezinde okullar bugün de tatil edildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bir haftadır devam eden kar yağışı nedeniyle Bingöl, Elazığ, Şırnak ve Siirt'in birçok merezinde bugün okullar tatil edildi. Yüzlerce köy yolu ulaşıma kapanırken, dün başlayan kar yağışı nedeniyle Diyarbakır'da uçak seferleri gecikmeli yapıldı.

Diyarbakır'da merkez ve ilçelerinde dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle köy yollarının büyük bölümü ulaşıma kapandı. Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı, uçak seferlerinde rötarlara neden oldu. Kapanan yolların açılması için Özel İdare ve Karayolları ekipleri aralıksız çalışmalara devam ederken, dün akşam ve bu sabah çocuklar kar topu oynayarak kışın tadını çıkardı. 81 köy yolunun kapandığı Silvan İlçesi'nde taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

SİİRT VALİSİ AYDIN, OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİNİ TWİTER'DEN DUYURDU

Siirt Valisi Ahmet Aydın, kent merkezi ile ilçeler ve bağlı köylerde okulların bir gün tatil edildiğini, bugün saat 00.20'de, twiter adlı sosyal paylaşım sitesinden duyurdu. Vali Aydın, attığı twitte, "Yarın okulları il merkezi, ilçeler ve köylerde bir gün tatil ettik" mesajıyla takipçilerine duyurdu.

Kar yağışı nedeniyle Siirt-Şirvan, Siirt-Pervari, Baykan ve köyleri, Eruh ve köyleri, Aydınlar- Çatılı-Dereyamaç Köy yolları aşırı kar yağışından dolayı ulaşıma kapandı. Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, kapanan yolların açılması amacıyla başlattıkları çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

ELAZIĞ'DA 3 İLÇE HARİÇ HER YERDE OKULLAR TATİL

Elazığ Valiliği'nden yazılı olarak yapılan açıklamada merkez, Arıcak, Alacakaya, Palu, Karakoçan, Kovancılar, Madan ve Baskil ilçelerinde bugün okulların tatil edildiği belirtilirken; Keban, Sivrice ve Ağın ilçelerinde ise hava şarlarının müsait olması nedeniyle okulların açık olduğu belirtildi.

BİNGÖL'DE JANDARMA HAYAT KURTARDI

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Yayla Köyü'nün yolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapanması üzerine köyde hastalanan 2 aylık Cansu Saylan'ın yardımına jandarma ekipleri yetişti. Yayla Köyü, Koyunlu Mezrası'nda hastalanan bebeğin yakınları, 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Yolun kapalı olması nedeniyle köye gelemeyen sağlık ekipleri de durumu Yayla Jandarma Karakolu'na bildirdi. Koyunlu Mezrası'na gelen jandarma ekipleri, hasta bebeği ve yakınlarını alarak, Genç Devlet Hastanesi'ne götürürek, tedavi altına alınmasını sağladı.

Bingöl Valiliği, il merkezi, ilçeler ve bağlı tüm köy okullarının bugün tatil edildiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca, 262 köy yolunda, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

ŞIRNAK'TA 4 GÜNDÜR KAR YAĞIYOR

Şırnak'ta 4 günden beri devam eden kar yağışı, hayatı felç ederken, bir çok yerleşim yerinde ise eğitimi de engelledi. Kent merkezinde kar kalınlığı 50 santime, yüksek kesimlerde, 1 ila 1.5 metreye ulaştığı öğrenildi. Şırnak merkez, Beytüşşebap ile Uludere İlçesi, Şenoba ve Hilal Beldeleri dışındaki bütün yerleşim birimlerinde okullar bugün tatil edildi.

Şırnak-Eruh ve Şırnak-Hakkari karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle kapanırken, Şırnak merkezde 3, Uludere İlçesi'nde 21 ve Beytüşşebap İlçesi'nde de 23 olmak üzere toplam 47 köy yolu ulaşıma kapandı.

DHA(GG/AAA) - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Bingöl Siirt Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title