Haberler

Güney Korelilerin Gözdesi; Şenol Güneş

Ülkemizi Yurt Dışında Temsil Eden Teknik Direktörlerden Şenol Güneş, Güney Kore Ligi Takımlarından Fc Seul'de Başarıdan Başarıya Koşarak Türk Halkının Gururu Olmayı Sürdürüyor.

Ülkemizi yurt dışında temsil eden teknik direktörlerden Şenol Güneş, Güney Kore Ligi takımlarından FC Seul'de başarıdan başarıya koşarak Türk halkının gururu olmayı sürdürüyor.

2002 Dünya Kupası Finalleri'nde A Milli Takımı çalıştıran ve Türkiye'ye Dünya 3.'lüğü sevincini yaşatan Şenol Güneş, şimdilerde Türkiye'den çok uzakta Güney Kore'de FC Seul Takımı'nın başarısı için ter döküyor. Kırmızı-Beyazlı takımlar Güney Kore Birinci Futbol Ligi'nin yeni sezonuna Antalya'da hazırlanan Şenol Güneş daha sonra takımıyla birlikte yeni sezona merhaba dedi. Şenol Güneş yönetiminde sezonun ilk maçında 4 Mart'ta Dünya Kupası Stadyumu'nda FC Deague'yi 2-0'la geçen FC Seul sezona da 3 puanla başlamıştı.

11 Mart'ta ise Chunnam Dragons deplasmanından ikinci hafta maçına çıkan FC Seul rakibini 1-0 yenerek 2'de 2 yapmış ve çıkışını sürdürmüştü. 18 Mart'ta Jeju United'ı ağırlayan Şenol Güneş'in öğrencileri, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılarak ligde 3'te 3 yaptılar ve yenilgisiz tek takım olarak 14 takımlı Güney Kore Ligi'nde zirveye yerleştiler.

Güneş ve talebeleri, ligde 3'te 3 yaparak liderliğe yükseldikten sonra kupada da ilk maçta deplasmanda 1-0 yendikleri Suwon'u bu kez kendi sahalarında 4-1 yenerek başarılarını sürdürdü.

FC Seul'ün bu başarısı Güney Kore basını tarafından da her fırsatta övgü almasına neden oluyor. Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle FC Seul'ün büyük bir değişim yaşadığını her fırsatta dile getiren Güney Kore basını, 2002 Dünya Kupası nedeniyle yakından tanıdıkları Güneş'in Güney Kore Ligi'ne yeni bir heyecan getirdiğini de vurguluyor. Güney Kore medyası da Şenol Güneş'in Güney Koreli taraftarlarla kurduğu sıcak ilişkilere sürekli yer vererek, taraftarların önceden de tanıdıkları Güneş'i şimdi FC Seul'ün başında olduğu için daha çok sevdiklerini de bildirdi.

(ERS-ERS-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title