Haberler

Güney Kıbrıs'ta Sahte Euro Olayları Devam Ediyor

Yılbaşında Euro Uygulamasına Geçen Kıbrıs Rum Kesimi Sahte Banknotlarla da Uğraşmaya Başladı.

Yılbaşında Euro uygulamasına geçen Kıbrıs Rum Kesimi sahte banknotlarla da uğraşmaya başladı.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan gazetelerden Politis, geçtiğimiz gün Baf'ta, sahte 100 Euro'luk banknot ile bir karton sigara satın alan 30 yaşındaki Bulgarın yakalandığını bildirdi.

Habere göre, Bulgarda sahte banknotlarla aldığı 12 karton sigara ve 3 adet 100 Euro'luk banknot daha bulundu. İncelemeler sonucunda 3 banknottan 2'sinin sahte olduğu tespit edildi.

Bulunan sahte banknotların daha önce diğer kazalarda ele geçirilenlerle aynı olduğunu belirten gazete, Güney Kıbrıs'ın Euro para birimine geçtiği günden beri toplam 24 adet sahte banknot ele geçirildiğini yazdı.

Baf Polis Müdür Yardımcısı Dimitris Çokkas konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu Bulgar'ın tasarrufunda bulunan 12 karton sigara nedeniyle, çok sayıda sahte banknotun piyasa sürüldüğüne ve olaya başka kişilerin de karıştığına ilişkin ihtimaller bulunduğunu söyledi.

Gazete, bir diğer haberinde, geçen gün Limasol'da, bankaların ATM cihazlarından sahte kredi kartıyla para çektikleri ve tasarruflarından sahte Euro banknot bulundurdukları gerekçesiyle 5 Romanyalı gencin tutuklandığını yazdı.

Habere göre, ele geçirilen sahte kredi kartı sayısı 16 iken, Romanyalı gençlerin üzerinde yapılan aramada az sayıda 100 Euro'luk banknot, evlerinde yapılan aramada ise bir miktar daha 100 Euro'luk banknot ve ATM'lerden elde edildiği tahmin edilen 3 bin 500 Euro tutarında nakit para tespit edildi.

Gazete, Romanyalı gençler hakkında 6 gün hapis emri verildiğini belirtti.

(MG-ERÖ-İÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title