Haberler

Gündem / 17 Haziran 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Öğrenciler karne alıyorOkul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 17 milyon 588 bin 958 öğrenci, karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Öğrenciler karne alıyor

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki 17 milyon 588 bin 958 öğrenci, karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

Başbakan Binali Yıldırım, Pi·ri· Rei·s Ortaokulu'nda karne dağıtım töreni·ne katılacak.

(İstanbul/11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii'nde düzenlenecek Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak, Haliç Kongre Merkezi'nde STK temsilcileriyle iftar yapacak.

(İstanbul/14.00/20.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Altındağ Kültür Sarayı'ndaki AK Parti Ankara İl Başkanlığı iftarına iştirak edecek.

(Ankara/20.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Süleyman Demirel anılıyor

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, vefatının birinci yılında memleketinde düzenlenecek törenle anılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Demirel'in İslamköy Çalca Tepesi'ndeki kabrinde düzenlenecek törene katılacak.

(Isparta/11.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, "Tarım İşçisi Çocukların Eğitimi için Göç Okulu Projesi"nin açılışına katılacak, mevsimlik tarım işçileri ve aileleriyle iftar programında bir araya gelecek.

(Eskişehir/15.00-20.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şehit Furkan Doğan Camisi açılış törenine katılacak, Valiliği ziyaret edecek, "Melikgazi Belediyesi Okul Açılışı, Bisiklet Dağıtımı ve Cizre'ye Yardım Tırının Uğurlanması Merasimi"ne ve Katlı Kavşak Açılış Töreni'ne iştirak edecek.

(Kayseri/13.40-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Çekmeköy Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulunda gerçekleştirilecek 2015-2016 eğitim öğretim yılı 4. sınıflar veda ve iftar programına katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü kutlama programı ve sergi açılışına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl TOBB Cevdet Yılmaz Ortaokulu'nda öğrencilerle buluşacak, iftar çadırında vatandaşlarla iftar yapacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Bingöl/14.00/19.50/22.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Adalet Komisyonunda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(TBMM/10.30)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Teşkilatının iftarına katılacak.

(Malatya/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Valiliği, Belediye Başkanlığını, AK Parti İl Başkanlığını ve Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret edecek, iş adamlarıyla toplantı yapacak ve iftar programına iştirak edecek.

(Çorum/12.00-20.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, geçen yıla ilişkin intihar istatistikleri ile bu yılın ilk çeyreğine ait inşaat ciro ve üretim endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- TOBB, mayıs ayına ait kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, sığınmacılara destek vermek için düzenleyeceği ziyaret kapsamında Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüşecek.

(Atina) (Fotoğraflı)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Beyoğlu Belediyesince düzenlenen, hattat Mustafa Cemil Efe'nin Hüsn-i Hat Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonunda açılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

2- 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında Diyanet Vakfınca Beyazıt Devlet Kütüphanesinde düzenlenen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri"nde şair Cengizhan Orakçı konuşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ikinci maçında Türkiye, Nice kentinde İspanya ile karşılaşacak. Şampiyonada ayrıca E Grubu'nda İtalya-İsveç ve D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti-Hırvatistan maçları oynanacak.

(Nice/22.00/Toulose/16.00/Saint-Etienne/19.00) (Fotoğraflı)

2- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Olimpiyat Oyunları Elemeleri çeyrek final maçında Küba ile karşılaşacak.

(Nantes/16.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. Seviye A Grubu müsabakaları İzmir'de başlayacak. İlk gün Hollanda-Slovakya ve Türkiye-Portekiz maçları yapılacak.

(İzmir/14.30/17.30) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Gümrük kapıları gurbetçileri karşılamaya hazır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Bakanlık olarak, gerek personel takviyesi gerek risk analizleriyle gerekse sistemlerde yapılan iyileştirmelerle biz vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde Türkiye'ye girişlerini sağlamak için hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız"

"Vatandaşlarımızın yola çıkmadan önce gerek konsoloslukların gerekse Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sitesine bir göz atmalarında fayda var"

(Naim Boşkut/Malatya)

2- Bakan Çelik'ten fındık üreticilerine müjde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

-"Bugün fındık alan bazlı gelir desteği ve yağlı tohumlu bitkiler desteği ödemeleri üreticilerimizin hesabına yatırılmaya başlanacak"

-"Önümüzdeki yıl için bazı hazırlıklarımız var. Tarımsal destekleri temel ana 4 destekte düzenleyecek şekilde bazı düzenlemeler yaptık ve hayvancılığa ağırlık verdik. Hayvancılıkta önümüzdeki yıl buzağı desteği üzerine bina edilmiş bir destekleme politikasını yürürlüğe koyacağız"

-"Sudan'a bir ziyaretimiz olacak. Kamu olarak belki TİGEM orada küçük bir alanı işletebilir. Ama alanın büyük bölümü özel sektör tarafından işletilsin diye bu girişimlerimiz olacak"

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

3- Ekonomistlerin "Brexit" imtihanı

İngiltere'nin ilk ve tek kadın Başbakanı Margaret Thatcher'ın Ekonomi Başdanışmanı ve Cardiff Üniversitesi Ekonomi Profesörü Patrick Minford:

"Birlikten ayrılınca dünyanın geri kalanı ile daha serbest bir şekilde ticaret yapabileceğimizi düşünüyorum. Birçok insan AB'nin ne kadar korumacı olduğunun farkında değil"

Londra merkezli Capital Economics'in Başkanı Roger Bootle:

"AB'den ayrılmamız durumunda bir miktar belirsizlik olsa da bazı şeyleri iyi biliyoruz. Son birkaç 10 yıl içerisinde AB, ekonomik bir başarısızlık hikayesi oldu"

Nomura Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Stratejisti Timothy Ash:

"İngiltere, dünya ekonomisi için Çin gibi son derece sistemik bir ekonomi. Bu referandum İngiltere, Avrupa ve küresel ekonomi için son derece önemli"

Mali Çalışmalar Enstitüsü (IFS) Direktörü Paul Johnson:

-"Hükümetin bütçeyi istediği şekilde dengeleyebilmesi için mevcut kesintilere ek olarak bir ya da iki yıl boyunca kemer sıkma tedbirlerini uygulaması gerekebilir"

(Gökhan Kurtaran/Londra)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title