Haberler

Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri görüntülendi

Güncelleme:

Yusufeli Barajı asfalt plenti şantiyesi yakınlarında yaban keçileri sürü halinde gezerken görüntülendi. Keçilerin zorlu yolculuğu ve insanlardan kaçmamaları dikkat çekiyor.

Yusufeli Barajı sahasında yaban keçileri böyle görüntülendi

ARTVİN - Yusufeli barajı asfalt plenti şantiyesi yaban keçilerinin uğrak noktası haline geldi.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan ve elektrik üretimi için gün sayan Türkiye'nin en yüksek Yusufeli Barajı bugünlerde yaban keçilerinin uğrak noktası oldu. Yusufeli eski ilçe merkezinin olduğu bölgenin de sularla kaplanan vadi yaban hayatı için de doğal yaşam alanları oluşturdu. Baraj yakınlarında hizmet veren İl Özel İdaresi asfalt plenti şantiyesi çalışanları her gün yaban keçilerini şantiye içerisinde ağırlıyor.

Adeta yer çekimine meydan okuyan yaban keçileri sürü halinde geziyor. Su ve taşlardan tuz ihtiyaçlarını gidermek için sürüler halinde bu tehlikeyi göze alan keçilerin zorlu yolculuğu görüntülenirken, insanlardan kaçmamaları dikkat çekiyor.

Özellikle sarp ve dik yamaçlarda yaşayıp, besinlerini bu şekilde karşılamalarıyla bilinen keçileri, zayıf ve çevik bedenleri sayesinde neredeyse 90 derecelik dik bir açı gibi görünen yamaçlara bile kolayca tırmanabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusufeli Barajı Yusufeli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title