Haberler

Yunus Timlerinin Eğitimi Görenleri Büyülüyor

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nün Yunus Timleri, aldıkları eğitimlerle profesyonel motosiklet sürücüsü oluyor.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nün Yunus Timleri, aldıkları eğitimlerle profesyonel motosiklet sürücüsü oluyor. Eğitimin ilk başlarında motoru elle bile götüremeyen polisler, eğitim sonunda motor sürerken yaptıkları hareketlerle görenleri büyülüyor.

Suçlu yakalama ve olaylara anında müdahale de şu anda en hızlı birim olan Yunus Timleri, motosiklet kullanımında da çok başarılı. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus Timleri, aldıkları eğitimlerle üst düzey motosiklet kullanıcısı durumuna geliyor. Son olarak eğitim alan ve başarıyla tamamlayan 84 yunus polisine sertifikaları verildi. Bu grupta 2 kadın polisin de bulunması dikkat çekti. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde gerçekleşen sertifika törenine, Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Yakup Usta ile Mahmut Aksüt, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Yaşar Adıgüzel, şube müdürleri ve yunus polisleri katıldı. Törende konuşan Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Yaşar Adıgüzel, yunus polislerinin Mersin'de 1993 yılından beri görev yaptığını söyledi. Şu anda 28 motor ile iki grup halinde 34 timin görev yaptığı belirten Adıgüzel, "Timlerimiz vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde yaşamını sürdürmesi için şehrin her noktasında, özellikle alışveriş merkezleri, parklar, sahil bandı, araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu yerler ile suç potansiyelinin yoğun olduğu arka sokaklar, metruk binalar, uyuşturucu madde satıcılığı yapan sokak satıcılarının olduğu zula alanlarda, okul çevrelerinde ciddi çalışmalar yaparak suç oluşmasına engel olacak önleyici ve caydırıcı rol üstlenmekte suç oluşması durumunda ise olay mahalline en kısa sürede ulaşarak suça müdahale etmekte suçüstü yakalamalarda ciddi başarılar göstermektedir" diye konuştu.

YUNUS TİMLERİ 2 AYDA 890 KİŞİ YAKALADILAR

2015 yılının ilk 2 ayında çok çalışma yaptıklarını belirten Adıgüzel, "4 ayrı kapkaç olayının faillerini 4 şüphelinin kapkaç yaptıkları 2 adet cep telefonu ve 2 adet çanta ile, 5 ayrı kapkaç olayına karışan 10 şahıs gasp ettikleri 37 bin dolar, 3 bin 700 Euro, bin 800 TL para, 12 adet cep telefonu, 1 adet çanta ve 2 adet bıçakla, küçük yaşta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan bir şahıs olayda kullandığı 1 adet bıçak yakalanmıştır. Ayrıca yapılan şok uygulamalarda, 40 adet ruhsatsız tabanca, bunlara ait 406 fişek, 21 adet ruhsatsız pompalı tüfek, bunlara ait 97 kartuş fişek, 26 adet kesici ve delici bıçak, 24 adet çalıntı motosiklet, 6 adet elektrikli bisiklet yakalanmıştır. 12 ayrı hırsızlık olayına karışan 22 şahıs çalmış oldukları malzemelerle ele geçirilmiştir. Tüm bu olaylara karışan 890 kişi yakalanmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitimi başarıyla bitiren polislere sertifikaları verildi. Ardından yunus timleri motorlarla hep birlikte göreve çıktı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Göçer Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title