Haberler

Yozgat'ta Genç Çiftçi Projesi ile Besicilik Yapan Köylü

Güncelleme:

Yozgat merkeze bağlı Karacalar köyünde yaşayan Ali İhsan Bayar, Genç Çiftçi projesi kapsamında aldığı hibeyle başladığı besicilikte sürü sahibi oldu. Bayar, koyun sayısını artırarak hedefini 500 anaç koyun sahibi olmak olarak belirledi.

Yozgat merkeze bağlı Karacalar köyünde yaşayan Ali İhsan Bayar, Genç Çiftçi projesi kapsamında aldığı hibeyle başladığı besicilikte sürü sahibi oldu.

Karacalar köyünde yaşayan 47 yaşındaki Bayar, 2017'de Tarım ve Orman Bakanlığının Genç Çiftçi projesine başvurdu.

Projesi kabul edilen Bayar, sağlanan hibe desteğiyle ilk etapta 30 koyun aldı. Bayar, yaklaşık 2 yıl sonra da Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen "Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var" projesinden de kredi kullanarak 100 koyun daha satın aldı.

Zamanla koyun sayısını 250'ye çıkaran Bayar, bugünlerde kuzulamanın başlamasının heyecanını yaşıyor.

Ali İhsan Bayar, AA muhabirine, koyun sayısı artınca ağıl sıkıntısı yaşadığını söyledi.

Yaptığı araştırmalarda Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının yüzde 70 hibeli portatif çadır ağıl desteği olduğunu öğrendiğini anlatan Bayar, proje hazırlayarak Yozgat Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvurduğunu belirtti.

Bayar, bu projenin de kabul edildiğini ve 250 metrekare çadır ağıl aldığını dile getirerek, "Şu an 250 anaç koyunumuz var. Kuzulama dönemi de başladı. İnşallah kuzulama sonrası hayvan sayımız artacak. Hedefim 500 anaç koyun sahibi olmak." dedi.

Bayar, kardeşi Mehmet Fatih Bayar'ın da kendisine işlerinde yardımcı olduğunu, hayvanlara birlikte baktıklarını ifade etti.

Mehmet Fatih Bayar da hayvancılık yapmaktan memnun olduklarını, erkek kuzuları büyütüp sattıklarını, dişi kuzuları ise damızlık olarak beslediklerini kaydetti.

Hayvancılığın zevkli ama zor iş olduğunu vurgulayan Bayar, "Hayvanlarımızı kendimiz güdüyoruz, çobanımız yok. Koyunları sağmıyoruz, kuzular emiyor. Kuzu annesini emerse daha iyi gelişip büyüyor. Kuzular 2 aylık olunca koyunlarla birlikte güdüyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Dursun Özbek, yeniden Galatasaray Başkanı seçildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Fahiş fiyatlar tepki çekmişti! Elazığ'da deprem köy konutları için yapılan iki ihale iptal edildi

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Devlet Bahçeli: Asgari ücretin artırılmasına yönelik teklif gelirse gerekli katkıları sağlarız

Bakmadan Geçme

Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim? Aras Kargo Cumartesi çalışıyor mu? Aras Kargo Cumartesi günü dağıtım yapıyor mu, kargo kabul ediyor mu 2024? Elazığspor - Orduspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Elazığspor - Orduspor maçı nereden izlenir? Bingo boykot mu? Bingo İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Bingo Türk malı mı, sahibi kim? Osman Beşel olayı ne? Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel neden darp edildi?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title