Haberler

Yılmaz, Aa Editör Masası'na Konuk Oldu

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldi. Bize aktarılanlar, bir tecrübenin ürünü. Bu tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacağız." dedi.

Bakan Yılmaz, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"Kamuoyu ile paylaştığınız müfredat taslağına ilişkin görüşler ve öneriler en fazla hangi konular üzerinde yoğunlaşıyor? Ayrıca, Atatürkçülük ve İsmet İnönü'nün anlatıldığı derslerde yapılan sadeleştirmeler ile evrim teorisinin çıkarılması eleştirilmişti. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, yeni müfredata ilişkin, çoğunluğu öğretmenlerden olmak üzere çeşitli öneriler geldiğini belirtti.

Bu önerilerin 10 Şubat'a kadar alınmaya devam edileceğini bildiren Yılmaz, "Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldi. Bize aktarılanlar, bir tecrübenin ürünü. Bu tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacağız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, insan hakları, yurttaşlık, demokrasi, Türkçe, görsel sanatlar, hayat bilgisi, fen bilimleri, müzik, oyun ve fiziki etkinlikler, matematik, sosyal bilgiler, trafik güvenliği gibi alanlarda görüşler geldiğini aktardı.

Herkesin yeni bir öneri sunduğuna dikkati çeken Yılmaz, bir dersin saatini artırmanın ilave öğretmen ihtiyacına, bir dersin saatini azaltmanın da hizmetinden faydalanılamayacak öğretmenlerin açığa çıkmasına neden olduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki eğitimin çok iyi bir noktaya gittiğinin altını çizen Yılmaz, her şeyin iyiye gittiğini söyleyip eğitimin kötüye gittiğini dile getirmenin doğru olmadığını ifade etti.

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın "2002'de her yüz liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu." şeklindeki sözlerini hatırlatan Yılmaz, geçen yıl ise yüz liralık verginin 11 lirasının faize gittiğini, bunun da ekonominin iyi yönetildiğinin göstergesi olduğunu vurguladı.

Türkiye'de yapılan bölünmüş yol, havalimanı yatırımlarını anlatan İsmet Yılmaz, Türkiye'nin artık uydu yapabilen teknolojiye sahip olduğunu aktardı.

"Eğitime önem veriliyor"

"(İlkokul, ortaokul, lise iyi de üniversite kötü) diyemezsiniz. Ürüne bakacaksınız." diyen Yılmaz, gayret ve çalışmalarının eğitimin kalitesini artırma yönünde olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerini anlatan Yılmaz, "Bu dönemde eğitime önem veriliyor mu? Kesinlikle veriliyor." dedi.

Bakan Yılmaz, eğitime ayrılan bütçenin artırıldığına işaret ederek, derslik başına düşen öğrenci ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaltıldığını vurguladı. Yılmaz, kendi dönemlerinde 600 bine yakın öğretmen atandığını, öğretmen sayısının artırıldığını söyledi.

"Din kültürü ve ahlak bilgisi müfredatında hangi değişiklikleri yaptınız? AİHM kararları müfredata nasıl yansıtıldı?" şeklindeki bir soru üzerine ise Yılmaz, din kültürü ve ahlak bilgisi dersine yönelik Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılan başvuruyu hatırlattı.

AİHM'in verdiği kararı anlatan Yılmaz, "Din dersinin hiç olmadığı dönemlerden geçtik. Yine Cumhuriyet Halk Partisi döneminde, tekrar din dersi konuldu, 40'lı yıllarda. Neden? Hiç olmadığı dönemin sakıncaları görüldü. Demek ki din dersi olması lazım. Yine biz din dersinin seçmeli olduğu dönemleri de gördük." değerlendirmesinde bulundu.

"Zorunlu eğitimin devam etmesi uygundur"

Dinin ihmal edilerek bir yere varılamayacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, sağlıklı bir din anlayışının verilmesi, verilen bilginin de "birlikte yaşama kültürü"nü oluşturması gerektiğini dile getirdi.

Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığından yetkililer ile Alevi kanaat önderlerinin de aralarında olduğu çalışma grubunda zorunlu din derslerinin devam etmesinin daha uygun olduğunun kararlaştırıldığını söyledi.

DEAŞ'e katılımın en az Türkiye'den olduğunu belirten Yılmaz, "En son Sayın Cumhurbaşkanımız, Şansölye Merkel'le görüşmesinde bile İslam tabirinin terörle yan yana kullanılmasının uygun olmadığını ifade ediyor ama bunları kullananlar da var. Dolayısıyla böyle bir gerçeği de bilerek evlatlarımızın böyle bir düşünce yaklaşımına sempatiyle bakmaması için bizim mutlaka kendi anlayışımızı vermemiz lazım." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Her yerden görüşler aldık, hala da görüşler geliyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Zorunlu eğitimin devam etmesi uygundur. Ancak Hristiyan, Musevi vatandaşlarımız bundan istisna olabiliyorlar. Alevi vatandaşlarımızın bundan istisna olmasının doğru olmayacağı, onların da bu sistemin içinde olması ancak onlara ait de dini bilgilerin daha geniş şekilde verilmesi yönünde komisyonun bir raporu var. Bu rapor doğrultusunda geçmişten daha iyi bir müfredatı inşallah yakın bir zamanda halkımızın önüne çıkaracağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Türkiye

Narin Güran soruşturmasında kilit isim serbest bırakıldı!

Narin Güran soruşturmasında kilit isim serbest

Amcadan, 'Narin'in babası mısınız?' sorusuna yanıt: Yok öyle bir şey

Muhtar amcaya açık açık soruldu: Narin'in babası sen misin?

Avcılar'da kaybolan 13 yaşındaki Sevda bulundu! Emniyetteki ifadesinden sonra babası gözaltına alındı

Kaybolduktan 3 gün sonra bulunan Sevda'nın babası gözaltına alındı

Narin Güran'ı dereye gömen itirafçının fotoğrafı ortaya çıktı

İşte Narin'e yapılan vahşeti tek tek anlatan itirafçının fotoğrafı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title