Haberler

Joe Biden, 4 Partiyi 'Yuvarlak Masa'ya Çağırdı, MHP Katılmadı

Güncelleme:

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, TBMM'de bulunan partilerin yetkilileriyle 'yuvarlak masa toplantısı'nda bir araya geldi. MHP, "iç meselemiz" diyerek toplantıya katılmadı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün İstanbul'da TBMM'de temsil edilen dört partiden milletvekilleriyle "yuvarlak masa toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantıya, AKP, CHP, ve HDP'den milletvekilleri katıldı.

MHP TOPLANTIYA KATILMADI

Joe Biden'ın "yuvarlak masa" toplantısına HDP'den Leyla Zana, Ayhan Bilgen ve Altan Tan, AKP'den Galip Ensarioğlu ve Orhan Miroğlu ile, CHP'den Fikri Sağlar ile Sezgin Tanrıkulu katıldı. Toplantıya MHP adına davet edilen Oktay Vural, Ankara'da bulunması nedeniyle toplantıya katılmadı. Vural'ın katılmadığı toplantıda MHP'yi temsil eden bir milletvekili olmaması dikkat çekti.

OKTAY VURAL: DURUŞUMUZA UYGUN DEĞİL

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in siyasi parti temsilcileriyle görüşme talebini kabul etmediğini bildirdi. Oktay Vural, "Görüşme talebinin muhtemel konusu dikkate alındığında davetin maksadı dikkate alınarak MHP'nin böyle bir zeminde bulunamayacağı ifade edildi. Muhattaplarına iletildi. Bir yuvarlak masada Türkiye'nin iç meselesini, yapısı ve zihniyeti belli temsilcilerle konuşulması MHP duruşumuza uygun olmadığı ve bu sebeple de malum görüşmeye katılmama kararı verilmiştir. Dileyen ve isteyen herkese partimizin düşünce politikasız ve aracısız olarak anlatabileceğimi belirtmekte yarar görüyorum. Ancak ve Doğu ve Güneydoğu bu haldeyken düşünceleri belli olan yabancı bir devlet adamıyla görüşmek doğru değildi. Yabancı bir devlet başkanının başkanlığında böyle bir toplantıya katılmayı uygun görmedik. Biz müzakere zeminin oluşturuluyormuş intibahı vererek malum düşüncelerini meşrulaştıracakları alan zemin olarak milli görmediğimizi ifade etmek isterim" diye konuştu.

"GÖRÜŞME İMKANIM OLSA..."

Oktay Vural, eğer Joe Biden ile doğrudan görüşme imkanı olması şunları söyleyeceğini belirtti: "MHP olarak kendilerine görüş ve düşüncelerini MHP'nin iletme imkanı olduğundan görüşlerimizi ifade ederiz. Eğer böyle bir Sayın Biden'le görüşme imkanım olsaydı doğrudan terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyen bir ülkenin silahlarının PKK ve PYD'de ne işi var sormak istedim. Irak'ın kuzeyine hala bir PKK'nın varlığına neden müsaade edildiğini, IŞID'le mücadele konusunda PKK'nın varlığına nasıl tahammül gösterdiğini kendilerine söylerdim. Türkiye'nin terörle mücadelesine destek olunması gerektiğini ifade ederdim. MHP dün nasıl bir tavır sergiliyorsa bugünde aynı tavrı bu görüşme çerçevesinde ifade ederek toplantıya katılmayacağımız belirttik."

GÜRSEL TEKİN: ERDOĞAN'IN YAPAMADIĞINI, BIDEN YAPTI

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın TBMM'de temsil edilen 4 siyasi partinin temsilcisi İstanbul'da, aynı masa etrafında biraraya getirmesine ilk tepki CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'den geldi. Tekin, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın yapamadığını, ABD'nin Başkan Yardımcısı yaptı. Terörle mücadele için araştırma komisyonu kurulması konusunda bile biraraya gelemeyen dört siyasi partiyi, aynı masada topladı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayhan Bilgen Leyla Zana Altan Tan Joe Biden Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

BirisiMobil-IOS:

Bu MHP illerin hepsi bir garip adam Türkiye'nin kaderiyle oynadı bir akıllıda ne yapıyorsun diyemedi pes doğrusu vatana ihanet başka nasıl olurki

0
0
yanıtYanıtla
ZavalıMobil-IOS:

Mhp zaten sız yoksunuz zaten bitmışsınız hangi yüzle miletın karşısına cıkacaksınız bitmışsınız

0
0
yanıtYanıtla
Alparslan AslanMobil-IOS:

Türkiye yerine ABD Kürt sorununu temelli çözecek anlaşılan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title