Haberler

Yeni Yasama Yılı Resepsiyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddiası) Bunların hepsi uydurma şeyler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği iddiasının tamamen uydurma olduğunu belirterek, "Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" dedi.

Erdoğan, Yeni Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verilen resepsiyonda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Irak ve Suriye tezkeresine CHP'nin "hayır" oyu vereceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti gruplarının kanaatleri üzerinde herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Her grup kendi kanaatini açıklamakta serbesttir. Yarın tezkereyle ilgili gerek hükümetimiz gerek üç tane grubu olan grup kanaatlerini tekrar açıklayacak. Ben de cumhurbaşkanı olarak kanaatimi bugün açıkladım. Zaten kanaatimin hangi istikamette olduğu herhalde bugün yapmış olduğum konuşmadan çok açık, net bellidir. Doğrusu ben bu tezkereyi destekliyorum. Çünkü BM Genel Kurulu'nda da konuşmayı yaptım, burada içinde olduğumuz bir NATO öbür taraftan tehdit altında olan bir ülke konumundayız ve bölgede terör örgütlerinin ne durumda olduğunu görüyoruz. Bunlara karşı bir tavrı bizim ortaya koymamız lazım. Şu ana kadar da aramızda yaptığımız çalışmalarla belli bir noktaya zaten gelindi.

Temenni ederim ki yarın parlamentomuz bu konuda hükümetimizin bu düşünceleri göz önüne alınarak, gönderdiği tezkere göz önüne alınarak bir karar verecektir. Bu karardan sonra da zaten bizim ayrıca bir toplantımız olacak."

Toplantının Meclis'in kararından sonra yapılacağını vurgulayan Erdoğan, tezkereden sonra ilk adımın ne olacağına ilişkin soru üzerine de, şu anda detayları konuşmanın doğru olmadığını ifade etti.

-"Görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz"

Tezkerenin oluşturulmasında IŞİD'e karşı kurulan koalisyon temsilcileriyle bir temas olup olmadığına yönelik soruya da Erdoğan, "Şu anda bu konuyla ilgili olarak, benim Genel Kurul'da bazı ülke devlet ve hükümet başkanlarıyla yaptığım görüşmeler var. Başbakanımızın, dışişleri bakanlarımızın yaptığı görüşmeler var. Ama bu görüşmelerin içeriği şu anda konuşulamaz, bunlar daha sonra paylaşılır" yanıtını verdi.

Süleyman Şah Türbesi'nin IŞİD tarafından çevrelendiği yönündeki iddiaların da sorulduğu Erdoğan, "Bunların hepsi şu anda uydurma şeyler. Şu anda Süleyman Şah Saygı Türbesi'ne yönelik herhangi bir şeyin olması durumunda Türkiye Cumhuriyeti'nin atacağı adım, tavır bellidir. Bu konuda da hassasiyetimiz zaten korunmaktadır" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şah Türbesi Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Şah Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title