Haberler

Yasir Qadhi: Amerika'daki Filistin protestoları zihniyet değişiminin işaretleri

Güncelleme:

Amerika'daki üniversitelerde devam eden Filistin eylemlerine desteğiyle tanınan yazar Yasir Qadhi, öğrenci protestolarının zihniyet ve mantalitede 'değişimin işaretlerinden' olduğunu belirtti. Qadhi, protestolara katılanların çoğunun Müslüman olmadığına dikkat çekti ve gelecek neslin Filistin ve İsrail'deki durumu daha iyi anladığını söyledi.

Amerika'daki üniversitelerde devam eden Filistin eylemlerine desteğiyle tanınan yazar Yasir Qadhi, öğrenci protestolarının zihniyet ve mantalitede "değişimin işaretlerinden" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki konferans programı nedeniyle Ankara'ya gelen Qadhi, ABD'deki üniversitelerde devam eden Filistin'e destek gösterilerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Amerika'da 100'den fazla kampüste İsrail işgali ve Gazze'nin bombalanmasına karşı protestoların yapılmasının değişimin "en umut verici işaretlerinden" olduğunu belirten Qadhi, bu protestolara katılanların çoğunun Müslüman olmadığına dikkati çekti.

"Soykırımcı bir rejim için araştırma yapmak istemiyoruz"

"Bu, zihniyet ve mantalitede bir değişimdir. Şu anda olan şey, yeni neslin Filistin'de ve İsrail'de neler olup bittiğini görmesidir." diyen Qadhi, "Eski nesil aynı ama yeni nesil, üniversite öğrencileri, anlıyor." ifadesini kullandı.

Massachusetts Institute of Technology'de geçen hafta yapılan (MIT) protestolara katıldığını belirten Qadhi, buradaki öğrencilerin üniversitelerinin İsrail ordusuyla "gizli teknoloji sağlama ilişkisi" bulunması nedeniyle "Biz soykırımcı bir rejim için araştırma yapmak istemiyoruz. Cinayet, yağma ve öldürmeye yardımcı olan bir kurum için araştırma yapmak istemiyoruz." dediklerini anlattı.

Qadhi, öğrencilerin, üniversitelerinin İsrail'den para alarak araştırma yapmasını istemediklerini söyledi.

"Gelecek parlak"

Dallas'ta valinin eyalet askerlerini, protestoya katılan öğrencilerin üzerine gönderdiğini aktaran Qadhi, öğrenci protestolarının geçmişte Vietnam, Güney Afrika, Amerika gibi ülkelerde yol açtığı değişimlere işaret etti.

Öğrenci protestolarının bir nesil içinde, Amerika'da değişimi getireceğine inancını dile getiren Qadhi, "Aynı öğrenciler 10 yıl içinde ne olacak? Onlar CEO'lar, politikacılar, kongre üyeleri, senatörler olacak. Yani gelecek parlak. Biz Müslümanlar olarak dahil olmalıyız. Bu bize farz kılınmıştır. Önde olmalıyız. Teşvik etmeli, öğretmeli ve eğitmeliyiz, motive etmeliyiz." diye konuştu.

Çok sayıda protestoya katıldığını ve Yale, Northwestern, Ohio State gibi yerlerde devam eden protestolarda öğrencilerle konuştuğunu bildiren Qadhi, çoğunluğu Müslüman olmayan bu öğrencilerin "gerçekleri" gördüğünü ifade etti.

"Tarihin doğru tarafındasınız"

Protestoculara da seslenen Qadhi, "Tarihin doğru tarafındasınız, tarih sizin tarafınızda. Hükümet yanlış tarafta. Çok net olmamız gereken bir şey var, bu protesto bir günle ilgili değil, 7 Ekim'le ilgili değil, 75 yılla ilgili. Filistin halkının tüm tarihiyle ilgili. Üç nesille ilgili. Amerikan politikasının destekleyici ve kolaylaştırıcı olma tarihiyle ilgili." diye konuştu.

Qadhi, şunları kaydetti:

"Öğrencilere ve Amerikalı kardeşlerime şunu söylüyorum, vergimizi kötü bir rejime nasıl verebiliriz? Kim haklı, kim haksız tartışmasını bile geçtim, sağlık sistemimiz perişan, Amerika'da evsiz insanlar var, her şehirde köprü altlarında uyuyan insanlar var. Her gün Dallas'ta iki üç kişiyi evsiz görüyorum. Eğitimimiz gelişmiş ülkeler arasında en alt sıralarda. Bu yüzden Amerikalı kardeşlerime mesajım, politikayı, tarihi öğrenmek istemeseniz bile, vergilerimiz neden başka yere gitsin? Vergimizi eğitime, konutlara harcayalım, yurt dışında savaşları finanse etmeyi bırakalım. Bombalamayı ve yağmayı durduralım. Neden? Mesajım çok basit. Doğruyu biliyorsanız, hangi tarafın haklı olduğunu bilmek çok kolay. Gerçeği öğrenmek istemeseniz bile, vergilerimizi burada tutalım. Gazze'de neler olduğunu anlamak için siyasi bilimlerde doktora yapmanıza gerek yok. Gün gibi açık, çok net."

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Eylem Tok ve oğlu yakalandı mı, nasıl yakalandı? Eylem Tok ve oğlu olayı ne, suçu nedir? Yurt dışı harç pulu ne kadar 2024? #9992 Yurt dışı çıkış harcına zam mı geldi? TV YAYIN AKIŞI 16 HAZİRAN: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak?
Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title